InterAction

InterAction – tekoja yhteiseksi hyväksi

InterAction on keväällä 2021 lanseerattu ohjelmakokonaisuus, joka kokoaa Interin yhteiskuntavastuullisen toiminnan ohjelmat. Perhefutista. Koulupelikiertueita. Kesäduunia. Ammatinvalinnanohjausta. Teemme kotikaupungin eteen paljon muutakin kuin hienoja maaleja.

Kolmen vuosikymmenen aikana seurasta on rakentunut tärkeä yhteisö monelle perheelle. Jatkossa meille on yhä tärkeämpää tarjota nuorille paikka, jossa liikutaan ja viihdytään, ja johon halutaan kuulua. InterActionin lanseerausvaiheessa ohjelmakokonaisuuksia koottiin asioista, mitä seura oli tehnyt jo pitkään junioreiden ja perheiden hyväksi. Vuonna 2022 toimintaa lähdettiin laajentamaan myös seuran ulkopuolelle. Inter haluaa edistää koko toimialueensa hyvinvointia ja nousta tämän myötä merkittäväksi yhteiskuntavastuun kantajaksi Varsinais-Suomessa.

Seurassa heräsi muutama vuosi sitten kysymys, mihin suuntaan sitä halutaan kehittää. Edustusjoukkue ja juniorijoukkue elivät tahoillaan omaa arkeaan, ja uutta, yhteistä suuntaa kaivattiin. Yhteisöllisyyden merkitys nousi esiin, jolloin päädyttiin siihen että seuran peruskulmakivet tulevaisuudessa olisivat entistä vahvemmin nuoret, koulutus, tulevaisuus ja vastuullisuus.

 

Edustusjoukkueen pelaajien kaksoisurapolkuun oli jo alettu panostaa, mutta nyt seuran toimintaa lähdettiin tarkastelemaan toisesta päästä. Halusimme paneutua kysymykseen, millainen seura on junioreille ja perheille. Perheet ovat seuratoiminnan tärkein kohderyhmä. Heitä varten olemme olemassa. Kaikki seuratoimijat ja sen toimintaan osallistuvat aktiivit elävät omia kasvutarinoitaan, ja niiden yhteisvaikutuksesta syntyy merkityksellinen kokonaisuus: omaa kasvutarinaansa elävä seura, FC Inter Turku. Olemme seurana näiden kaikkien kasvutarinoiden selkänoja, ja haluamme tukea kaikkien toimintaan osallistuvien kasvua ja kehitystä.

 

Olemme asiantuntijoita, kasvattajia ja toiminnan kehittäjiä, mutta toisaalta opimme myös seurana koko ajan uutta, ja haluamme palvella muuttuvaa elinympäristöä parhaalla mahdollisella tavalla.”

– Interin yhteisöllisyydestä ja yhteiskuntavastuusta vastaava Eero Lehtinen muistelee InterActionin syntyvaiheita.