Oskari Forsman
Severi Paajanen
Sami Sanevuori

________________________________________________________

FC Interin tappiottomat kotiottelut saivat jatkoa torstaina, kun Sinimustat tasasivat pisteet FC Hongan kanssa 1-1 lukemin. Ottelun maaleista vastasivat Hongan avausjaksolla johtoon vienyt Vesa Vasara sekä Interin tasoituksen iskenyt Valtter Laaksonen.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli tehnyt muutoksia joukkueen kokoonpanoon sitten joukkueen edellisen Veikausliigaottelun. Muutoksista merkittävimmät olivat Teemu Turusen ja Miikka Ilon jättäminen vaihtopenkille.

Tällä kertaa hyökkäyksessä sai mahdollisuuden valtter Laaksonen, joka kiittikin luottamuksesta iskemällä Interin ainokaisen. Myös ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa pelannut Ville Nikkari pelasi vasemman pakin paikalla hyvän ottelun.

Itse ottelu oli kaksijakoinen. Avausjakso oli selvästi vierasjoukkue Hongan hallinnassa. Vieraat käyttivätkin hyvän otteen hyväksi ottelun 18. minuutilla, kun Veasa Vasara vei kauniin hyökkäyksen päätteeksi Hongan 0-1 johtoon.

Hongan hallinnasta huolimatta joukkue ei saanut avausjaksolla luotua lisää maalipaikkoja Interin maalille, joten tauolle mentiin 0-1 lukemissa.

Tauolla rivejään uudelleen organisoinut Inter pääsi otteluun mukaan heti toisen jakson alussa, kun viime kaudella 10 maalia iskenyt Valtter Laaksonen laukoi vapaapotkun jälkitilanteesta Sinimustien tasoituksen.

Interillä oli erinomainen paikka siirtyä johtoon minuuttia myöhemmin, mutta Martin Mutumban laukaus osui Interin harmiksi Hongan maalin tolppaan.

Paikkansa oli toisella jaksolla myös vierasjoukkueella. Paras näistä osui Roni Porokaralle, mutta Interin maalivahti Patrick Bantamoi torjui kuitenkin hänen suoraan syötöstä lähteneen laukauksen erinomaisesti.

Interin ainoasta maalista vastannut Laaksonen pääsi yrittämään maalintekoa vielä pariinkin otteeseen, mutta ensimmäisen torjui Honka-vahti Tomi Maanoja ja toinen kolahti ylärimaan.

Tasapeli oli ottelusta kaiken kaikkiaan oikea lopputulos, sillä maalitilanteet menivät ottelussa likipitäen tasan. Pelitapahtumissa Honka oli niskan päällä avausjakson, mutta toisella jaksolla myös Inter lopetti pitkän pallon vetämisen ja pääsi otteluun paremmin mukaan.

Interin seuraava ottelu on jo sunnuntaina, jolloin joukkue kohtaa vierasottelussa Tampere Unitedin.