2-1 Taye Taiwo 71. min
3-1 Taye Taiwo 80. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Ari Nyman(Marios Nikolaou 83. min), Sebastian Mannström, Benjamin Källman, Guy Gnabouyou, Joni Aho, Solomon Duah(Juho Salminen 83. min), Kennedy Nwanganga, Henri Lehtonen(Arttu Hoskonen 8. min) ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Alban Ferati, Kalle Kauppi ja Markus Blomqvist.

FC Inter ei onnistunut katkaisemaan tappioputkeaan maanantaina HJK:n vieraana Helsingissä. Lupauksia paremmasta antaneesta peliesityksestä huolimatta HJK onnistui voittamaan ottelun lopulta 3-1(1-1).

Inter oli vahva ottelun alussa. Solomon Duah karkasi Sebastian Mannströmin taiturimaisesta syötöstä läpiajoon ja nosti pallon tyylikkäästi maalin oikeaan kulmaan. Peliä oli 0-1 maalin syntyhetkellä pelattu 11. minuuttia.

Interin maalin jälkeen HJK sai otetta peliin. Tasoitus syntyi lopulta 17. minuutilla, Nikolai Alho laukoi upean laukauksen suoraan syötöstä Inter-maalin takayläkulmaan.

Kotijoukkue HJK piti ottelussa enemmän palloa ja sai luotua Interin maalillepainetta. Veikkausliigassa yli vuoden tauon jälkeen palannut Jukka Lehtovaara pelasi maalilla ja hyvin ja torjui Taye Taiwon kaksi tulista muulinpotkua kulmapotkuiksi.

Myös suunnanmuutospelaamiseen keskittynyt Inter pääsi jälleen avausjakson lopulla jälleen tilanteisiin. Lähimpänä maalia oli Benjamin Källman, jonka pusku osui HJK-maalin ylärimaan pelin 39. minuutilla.

Inter aloitti toisen jakson jälleen hyvin. Sekä Källmanilla että Mannströmillä oli omat paikat maalintekoon, mutta kunnon laukauksia kaksikko ei saanut aikaiseksi.

Interin paras maalipaikka toisella jaksolla tuli vaihdosta kentälle tulleelle Arttu Hoskoselle, jonka puskun torjui ilmiömäisesti kulmapotkun jälkeen HJK-vahti Thomas Dähne.

Ottelu kääntyi kuitenkin lopulta HJK:lle pelin viimeisen 20 minuutin aikana. Kotijoukkue meni ottelussa johtoon Taye Taiwon hieman onnekkaalla maalilla 71. minuutilla. Maaliin johtanut laukaus vaihtoi ilkeästi suuntaa ja painui Inter-maaliin.

Sama pelaaja vastasi myös HJK:n kolmannesta maalista. Komea vapaapotku 80. minuutilla ei jättänyt Lehtovaaralle mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, joten HJK:lle ottelusta lopulta voitto.

– Paransimme peliämme edellisestä ottelusta. Pelaajien työmoraali oli tänään hyvä, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Mielestäni HJK ansaitsi voittonsa tänään, vaikka meillä oli myös omat paikkamme ottelussa, näki Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Interin tilanne ei ole ruusuinen. Joukkue on hävinnyt neljä viimeisintä Veikkausliigaottelua. Dragtsma ei kiellä asiaa.

– Ei tämä helppo tilanne ole. Tänään onnistuimme kuitenkin jo monissa asioissa, mitkä viime peleissä ovat menneet pieleen. Pyrimme ottamaan tästä ottelusta hyvät asiat ja parantamaan edelleen pelaamista seuraavaan peliin Ilvestä vastaan, sanoi Dragtsma.

Inter kärsi pistemenetyksen lisäksi myös yhden merkittävän takaiskun, kun joukkueen kapteeni Henri Lehtonen loukkaantui vakavasti. Dragtsman mukaan Lehtosta ei kentällä vähään aikaa nähdä.

– Hänen solisluunsa taisi mennä poikki. Hän kävi sairaalassa jo Helsingissä, mutta matkustaa joukkueen mukana takaisin Turkuun. Jo huomenna olemme hänen suhteen viisaampia, mutta ihan lähiaikoina häntä ei kentällä varmasti nähdä, totesi Dragtsma.

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat lauantaina Veritas Stadionilla, missä vastaan asettuu Ilves kello 16.00 alkavassa ottelussa.