0-1 Alvaro Muniz 55. min (rp)

1-1 Luis Henrique 69. min (rp)

Inter: Aati Marttinen, Noah Nurmi, Alvaro Muniz, Liliu (Anthony Annan 70. min), Kevin Kouassivi-Bensissan, Timo Furuholm, Aleksi Paananen, Matias Ojala, Arttu Hoskonen ja Jesper Engström (Martti Haukioja 58. min).

Vaihdossa: Linus Virkki, Taiki Kagayama, Jan Heinonen, Niklas Rantanen ja Jasper Yrjas.

FC Inter taisteli tasapelipisteen perjantai-iltana Talin Jalkapallohallissa HIFK:ta vastaan pelatussa Suomen Cupin ottelussa. 1-1(0-0) tasapeliin päättyneen ottelun molemmat maalit syntyivät rangaistuspotkuista. Interin maalista vastasi Alvaro Muniz, kun taas HIFK:n toi tasoihin Luis Henrique.

Ottelu oli alusta asti fyysinen. Kumpikin joukkue viljeli kovia taklauksia, minkä seurauksena ottelussa nähtiin peräti yhdeksän varoitusta. Varoituksista kaksi merkittiin Kevin Kouassivi-Benissanille, minkä seurauksena hänet ajettiin kentältä 63. minuutilla.

Ensimmäisellä jaksolla ei maaleja nähty. Kummallakin joukkueella oli muutama vaarallinen keskitys, mutta joukkueiden puolustukset selvittivät nämä tilanteet ja estivät maalien syntymisen.

Inter meni ottelussa johtoon, kun se sai rangaistuspotkun 54. minuutilla kotijoukkueen Macario Hing-Gloverin pelattua palloa kädellä. Viime viikolla HJK:ta vastaan pilkulta epäonnistunut Alvaro Muniz ei tällä kertaa erehtynyt, vaan vei Interin johtoon.

Inter hallitsi maalin jälkeen kenttätapahtumia. Timo Furuholmilla oli hyvä tilaisuus tuplata Interin johto 57. minuutilla, mutta laukaus puolittaisen läpiajon päätteeksi meni takatolpasta ohi maalin. Myös Muniz laukoi vaarallisesti tunnin kohdalla, mutta HIFK-vahti Arnold Origi venyi kierteisen laukauksen tielle.

HIFK pääsi ottelussa kuskin paikalle Kouassivi-Benissanin ulosajon myötä. Kotijoukkueen paine tuotti tulosta, kun Luis Henrique laukoi rangaistuspotkusta joukkueensa tasoihin 69. minuutilla.

Kotijoukkueen johtomaali oli lähellä pariin otteeseen ottelun lopussa, kun Inter puolusti syvällä omaa maaliaan. Aati Marttinen sai kuitenkin torjuttua sekä Joel Meron puskun että Joel Mattssonin laukaukset.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Inter sai luotua painetta HIFK:n maalille, mutta palloa ei saatu survottua ruuhkan keskeltä maaliin.

Inter päävalmentaja Jose Riveiro kehui pelin jälkeen joukkueen uhrautuvaa puolustuspelaamista.

– Pelin loppu oli meille haastava, kun jouduimme pelaamaan miesalivoimalla pitkään. Koko joukkue kuitenkin pelasi suurella sydämellä, kehui Inter-luotsi joukkueen taisteluilmettä.

Ottelun käsikirjoitus noudatti Riveiron mukaan hänen odotuksiaan.

– Odotimme fyysistä ottelua ja se myös tänään nähtiin. Pääsimme johtomaalin myötä etulyöntiasemaan, mutta punainen kortti muutti paljon. Tietysti johtoaseman menettäminen harmittaa, mutta pelaajat ansaitsevat kiitoksen taistelusta, päätti Riveiro.

Tasapeli ei tuonut Interille vielä jatkopaikkaa Suomen Cupissa. Sopivilla tuloksilla se kuoitenkin saattaa varmistua jo lauantaina. Inter pelaa Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisen ottelun lauantaina 29.2. TPS:aa vastaan.