0-1 Anthony Clennon 12. min
0-2 Steven Morrisey 44. min

Inter: Henrik Moisander, Egzon Belica, Petros Kanakoudis, Ari Nyman(Solomon Duah 69. min), Sebastian Mannström, Benjamin Källman(Kennedy Nwanganga 46. min), Guy Gnabouyou, Joni Aho, Philip Njoku(Kalle Kauppi 46. min), Henri Lehtonen ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Alban Ferati, Arttu Hoskonen ja Juho Salminen.

Inter ja VPS kohtasivat toisensa maanantai-iltana loistokuntoisella Veritas Stadionilla. Joukkueista vahvempi oli tällä kertaa vierasjoukkue VPS, joka voitti ottelun avausjakson maaleilla 0-2(0-2).

Inter jäi ottelussa takaa-ajajaksi jo pelin 12. minuutilla, kun vaasalaisten Anthony Clennon sai pallon kuin varkain Interin maalin edessä ja laukoi sen tarkasti maalin takakulmaan.

Maalin jälkeen Inter sai peliä näennäisesti hallintaan, mutta vähän staattinen pelaaminen yhdistettynä hitaaseen syöttöpeliin ei tuonut joukkueelle montaakaan maalipaikkaa. Paras paikka tasoitukseen oli Philip Njokulla, mutta hänen puskunsa torjui VPS:n maalivahti Evgeny Kobozev vaivoin kulmaksi.

Vaikka VPS:n laadukas suunnanmuutospelaaminen oli Interin tiedossa, sai vieraat tehtyä pelin kannalta ratkaisevaksi nousseen toisen maalin avausjakson lopussa. Steven Morrisey juoksi puolesta kentästä läpi ja laukoi pallon lopulta myös tarkasti maaliin 44. minuutilla.

Inter haki puhtia peliin toiselle jaksolle tekemällä kaksi tuplavaihtoa. Toivottua tulosta ei kuitenkaan syntynyt, sillä VPS puolusti todella tiiviisti ja piti Interin pois maalintekosektorilta.

Interin tehottomuudesta kertoo paljon se, että ainoa laukaus maalia kohti tuli erotuomarin myöntämällä lisäajalla. Solomon Duahin laukauksen torjui helposti Kobozev.

Myös VPS:n Pyry Soirilla oli oma paikkansa vielä Duahin paikan jälkeen, mutta paluun Interin maalille tehnyt Henrik Moisander peitti läpiajon hyvin.

Interin valmentaja Jami Wallenius oli ottelun jälkeen vaisuna. Häntä sapetti suuresti se, että Inter jäi häviölle ottelun alussa. Sen jälkeen VPS piti ohjaksista kiinni.

– Ensimmäinen maali oli jälleen isossa osassa ottelun kulkua. Jäimme heti alussa takaa-ajajan osaan ja sitä myötä etu ottelussa oli VPS:lla, harmitteli Wallenius.

Walleniuksen mukaan Inter oli ottelussa oikeastaan koko ajan askeleen perässä.

– Yritimme prässätä ylhäältä, mutta olimme vaiheessa oikeastaan koko ajan. Toisaalta VPS liikutti myös palloa hyvin ja ansaitsi voiton, myönsi Wallenius.

Inter on hävinnyt kuudesta viimeisestä viisi ottelua. Walleniuksen mukaan oikotietä parempiin tuloksiin ei ole.

– Meidän pitää vain tehdä töitä entistä kovemmin joukkueena. Oikotietä parempiin tuloksiin ei ole, päätti Wallenius.