3 Daniel Kamy
18 Lassi Viholainen
21 Niilo Mäenpää
24 Joona Järvistö

Inter otti kauden ensimmäisen kotivoiton tiistai-iltana Veritas Stadionilla, kun se voitti PS Kemin Timo Furuholmin maalilla 1-0(1-0).

Ottelun ensimmäisellä jaksolla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Interin ensimmäinen tilanne tuli Benjamin Källmanille, jonka yrityksen puolittaisesta läpiajosta peitti Kemi-puolustus 11. minuutilla.

Kemiläisten parhaat tilanteet nähtiin minuutin sisään vartin pelin jälkeen. Kevin Mombilo laukoi ensin pienestä kulmasta ylärimaan. Lähes heti perään Kevin Tano pääsi laukomaan, mutta Henrik Moisander torjui varmasti.

Inter painosti vahvasti jakson loppua kohti. Mika Ojala ohjasi Albion Ademin keskityksen niukasti ohi 19. minuutin pelin jälkeen. Mikko Kuninkaan pommi 26. minuutilla viuhui niukasti ohi.

Interin painostus tuotti tulosta 37. minuutilla, kun Källman karkasi läpiajoon. Inter-hyökkääjä ei onnistunut päättämään omaa tilannettaan maaliin, mutta tilannetta vierestä seurannut Timo Furuholm ei erehtynyt, vaan laukoi varmasti pallon ohi Kemi-vahti Oskari Forsmanin.

Toisella jaksolla Inter keskittyi varjelemaan johtoaan ja keskittyi enimmäkseen vastahyökkäyspelaamiseen. Taktiikka toimi, sillä kemiläiset saatiin pidettyä pois maalipaikoista.

Interin Källmanilla oli kaksi oivaa tilaisuutta tappaa ottelu, mutta Forsman peitti hyvin läpiajotilanteet 59. ja 66. minuutilla. Benillä oli hyvä paikka myös 78. minuutilla, mutta myös tämän Kemi-vahti torjui.

Ottelun lopussa Interin puolustus kesti hyvin vieraiden paineen, eikä sillä ollut oikein missään vaiheessa vaikeuksia pitää johtoaan. Näin Inter pääsi juhlimaan toista peräkkäistä Veikkausliigavoitto ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun 2016.

Joukkueen uunituore päävalmentaja John Allen oli tyytyväinen voitosta.

– Tämä oli hyvä alku meille. Tavoitteena oli saada tilkittyä puolustusta ja siinä myös onnistuimme. Kemillä ei ollut montaa paikkaa ottelussa, näki Allen.

Vaikka Inter pelistä voiton saikin, löysi Allen pelistä paljon petrattavaa.

– Suunnanmuutospelaaminen ei ollut sitä, mitä haluaisin. Ensimmäiset syötöt jättivät toivomisen varaa, kuten myös pelaajien liike. Myös syöttöpelissä on parannettavaa, totesi Allen.

Sunnuntaina vetovastuun ottaneen walesilaisen mukaan Inter lähtee peli kerrallaan kartuttamaan pistetiliään.

– Etenemme pienin askelein. Pyrimme viemään peli kerrallaan tekemistämme parempaan suuntaan. Muutoksia tulemme varmasti tekemään. Keskustelemme niistä sekä pelaajiston, että valmennusjohdon kanssa ensin. Sen jälkeen siirrämme ne käytäntöön, valotti Allen tulevaa.

Interin ottelut Veikkausliigassa saavat jatkoa jo lauantaina, jolloin Veritas Stadionille saapuu vieraaksi VPS.