Inter vei pisteet Helsingistä

(Pohjakuva: Mira Lönnqvist)

Inter kohtasi tänään Liigacupin alkulohkon viimeisessä ottelussaan HJK:n. Helsingissä Talin jalkapallohallissa pelattu ottelu päättyi Interin vierasvoittoon lukemin 1-2.

Interillä on Liigacupin alkulohkon jälkeen kasassa yhdeksän pistettä, ja edessä on lomaviikko. A-lohkon muut joukkueet (FC Lahti, EIF, Gnistan, HJK ja IFK Mariehamn) pelaavat vielä keskinäisiä otteluitaan, joista viimeinen (HJK – EIF) pelataan 2.3.2024. Alkulohkojen kaksi parasta etenevät suoraan välieriin ja välierien voittajat kohtaavat Liigacupin finaalissa. Välierien runkopelipäivä on 9.3.2024. Välierien voittajat kohtaavat Liigacupin finaalissa, jonka pelipäivä on alustavasti 30.3.2024.

HJK – Inter -ottelun maalit syntyivät ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Inter avasi maalitilinsä, kun testipelaaja Jean Botuéa rikottiin boksissa ja Axel Kouame pääsi iskemään pallon maaliin pilkulta 17. peliminuutilla. HJK tasoitti ottelun 8 minuuttia myöhemmin kun Anthony Olusanya nappasi pallon pitkästä avauksesta boksin tuntumassa ja laukoi pallon maaliin. Ottelun voittomaalin HJK:n verkkoon upotti ensimmäisen maalinsa Interin paidassa tehnyt Albin Granlund, joka hoiti 1-2-lukemat tauluun Timo Stavitskin keskityksen jälkilöylyistä.

Interin päivän kokoonpanossa nähtiin tämän kauden Liigacupissa ensimmäistä kertaa puolustajat Jussi Niska ja Mikael Almén, jotka palasivat kentälle pienten loukkaantumisten jälkeen. Inter pelasi ottelun viimeiset hetket vajaamiehisenä, kun Darren Smith katsoi punaista ottelun lisäajan toisella minuutilla.

Katso raportti kentän laidalta

Raportissa kentän laidalla haastattelussa ottelun jälkeen päävalmentaja Vesa Vasara, sekä ensimmäisen maalinsa Interin paidassa tehnyt Albin Granlund. Liigacupin alkulohkon viimeisen ottelun jälkeen molemmat haastateltavat summaavat HJK – Inter -ottelun lisäksi Interin otteita koko Liigacupin aikana.