30.10.2017

Yksi ennätys säilyi vielä Interin nimissä

HJK voitti Suomen mestaruuden kahden vuoden tauon jälkeen. Lauantaina päättyneellä kaudella Klubi päästi vain 16 maalia, mikä oli määrällisesti selvästi vähemmän kuin kenelläkään muulla.

Interin voittaessa Suomen mestaruuden vuonna 2008, päästi joukkue vain 12 maalia. Tuolla kaudella 14 joukkueen Veikkausliigassa pelattiin kaksi kierrosta eli 26 ottelua, joten päästettyjen maalien vertaileminen näiden vuosien kesken onnistuu helpoiten laskemalla keskiarvoja.

Interin päästettyjen maalien keskiarvo mestaruusvuonna oli vain 0,46 maalia ottelua kohden. Se on pienin keskiarvo koko suomalaisen sarjamuotoisen jalkapallon aikakaudella. HJK:lla oli mahdollisuus rikkoa Interin hallussaan pitämä ennätys, sillä ennen päätöskierrosta he olivat päästäneet vain 0,41 maalia ottelua kohden.

HJK hävisi yllättäen päätöskierroksella ottelunsa RoPS:lle maalein 2–3. Jos HJK olisi päästänyt vain kaksi maalia, olisi se vielä riittänyt ennätykseen 0,01 maalin erolla ennen Interiä. Nyt Interin ennätys säilyi historiankirjoissa, sillä HJK:n keskiarvo nousi lopulta 0,48 maaliin ottelua kohden. Määrä on kuitenkin kaikkien aikojen toiseksi pienin päästettyjen maalien keskiarvo ottaen huomioon niin SM-sarjan kuin Veikkausliigankin.