9.8.2022

Valter Enberg siirtyy FC Interiin

Vuonna 2006 syntynyt Valter Enberg on tehnyt pelaajasopimuksen FC Interin kanssa.  16-vuotias hyökkääjä siirtyy Turkuun IFK Mariehamnin organisaatiosta. Sopimus kattaa vuoden 2024 loppuun.

Lahjakas nuorukainen on päässyt kokeilemaan jo siipiään poikamaajoukkueen toiminnassa. Urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen kertoo, että kyseessä on mielenkiintoinen pelaaja seurattavaksi.

– Valter on maaliahne ja peliä hyvin ymmärtävä hyökkääjä. Tämän lisäksi hän on isokokoinen ja muutenkin urheilullinen. Pelaajaprofiililtaan hän on pelaaja, joka herättää mielenkiintoa.
– Inter on ollut hyvä paikka nuorille pelaajille. Kesäkuun lopussa Puolaan siirtynyt Benjamin Källman tuli tänne nuorena ja pystyi siirtymään meidän kautta kansainvälisille kentille, Meriläinen muistuttaa.

Seura ei lähde hosumaan Enbergin kehityksen kanssa, vaan etenemistapa on tuttuun tyyliin maltillinen ja suunnitelmallinen.

– Valter aloittaa meillä B-junioreissa. Näin hän pystyy integroitumaan paremmin uuteen ympäristöön ja saa myös lukio-opinnot alkuun, Meriläinen kertoo.

 

Interin talenttivalmentaja Timo Paasolainen odottaa innolla yhteistyötä Enbergin kanssa.

– Valter on mielenkiintoinen nuori pelaaja. Erittäin motivoitunut ja potentiaalinen 195-senttinen 16-vuotias hyökkääjä, jolla on hyviä taidollisia ominaisuuksia, Paasolainen kertoo.

Pelaaja itse on myös innoissaan uuden haasteen äärellä.

– Rakastan jalkapalloa. Olen pelannut aiemmin Jomala IK:ssa ja IFK Mariehamnissa. Jalkapallon ja koulun yhdistäminen on helpompaa täällä mantereella. Kiva olla nyt Turussa, tykkään tästä kaupungista, Valter summaa.

Katso videolta alta Valterin ensimmäinen haastattelu.