9.2.2022

Valmennuspäällikkö Jani Mäenpää kiittelee Inter-valmentajien keskinäistä kommunikaatiota

Päävalmentaja Miguel Grau. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

FC Interin valmennuspäällikkö Jani Mäenpää on tyytyväinen, kuinka seuran valmentajien välinen yhteistyö on lähtenyt toimimaan alkaneella kaudella. Hän näkee, että asian suhteen on otettu selkeitä kehitysaskelia.

– Iso steppi, mikä me ollaan nyt pystytty parantamaan edustusjoukkueen uuden valmennusryhmän kanssa. Akatemiapelaajien liikkuminen edustusjoukkueen ja oman joukkueen välillä on helpottunut, Mäenpää kertoo mielissään.

Kommunikointi valmentajien välillä on aktiivista ja Mäenpään mukaan osapuolilla on kiinnostusta pelaajien kehittymisen suhteen. Edustusjoukkueen päävalmentaja Miguel Graun lisäksi valmennusryhmään kuuluva Ramiro Muñoz on saanut erityistehtäväkseen nuorten pelaajien seurannan.

– Tosi paljon käydään läpi sitä, ketä harjoittelee ja missä harjoittelee. Se informaatio toimii moitteetta, Mäenpää kehuu.

– Iso kiitos Miguel Graun ja ”Rami” Muñozin suuntaan. Heillä on aito kiinnostus pelaajien kehittymistä kohtaan, Mäenpää jatkaa.

Jo Liigacupin avausottelussa Helsingin IFK:ta vastaan Grau peluutti seuran juniori-ikäisiä akatemiapelaajia, jotka olivat näyttäneet osaamistaan edustusjoukkueen harjoituksissa. Otto Lehtisalo pääsi pelaamaan kokonaisen puoliajan avauksesta ja Valentin Purosalo sai tilaisuutensa viimeisellä kymmenminuuttisella vaihdosta. Valtteri Inkeroinen haisteli tunnelmaa vaihtopenkillä varamaalivahtina.

– Reservijoukkueen valmentaja, talenttivalmentaja ja minä valmennuspäällikkönä saamme selllaisen harjoitusviikon luotua, jossa pelaajat saavat tarpeeksi harjoituksia, pelejä ja haasteita viikkoon, Mäenpää kertoo toimivan kommunikaation hedelminä.

Vielä viime kaudella B-junioressa pelannut Otto Lehtisalo sai Liigacupissa näyttöpaikan. (Kuva: Tara Jaakkola)