Vain voitto kelpaa Interille sunnuntaina

21.10.2016

Veikkausliigan päätöskierros on edessä sunnuntaina. Pelissä on vielä paljon, sillä sekä mitalistit että karsijan paikka ovat vielä auki. Interin kohtalona on taistelu suorasta säilyjän paikasta.

Interin vinkkelistä katsottuna asiat ovat selviä. Joukkueen on voitettava vierasottelu PK-35 Vantaata vastaan. Sen jälkeen katseet voi kiinnittää Kuopion ja Rovaniemen suuntaan, jossa suorasta sarjapaikasta Interin tavoin taistelevat PS Kemi ja HIFK pelaavat omat ottelunsa.

Inter säilyttää paikkansa Veikkausliigassa ilman karsintoja, jos se voittaa oman ottelunsa ja PS Kemi häviää KuPS:lle tai HIFK ei onnistu voittamaan vieraskentällä RoPS:aa. Muissa tapauksissa Interin kohtaloksi jää Veikkausliigan karsintaottelussa pelaaminen joko JJK:n tai TPS:n kanssa.

Inter-paidassa tällä kaudella neljä maalia tehneen Solomon Duahin mukaan lähtökohdat sunnuntain peliin ovat periaatteessa helpot.

– Meidän on voitettava. Siinä mielessä lähtökohdat otteluun ovat selkeät. Emme voi vaikuttaa muiden tekemiseen. Voimme vain toivoa parasta ja toivoa, että kausi päättyy sunnuntaina, toteaa Duah.

Inter ei ole voittanut tällä kaudella kertaakaan kauden päätteeksi ykköseen putoavaa PK-35 Vantaata. Vaikka vantaalaiset ovat olleet heittopusiin asemassa, ei pelistä tule Solmun mukaan helppoa.

– He eivät päästä meitä helpolla. Siellä on pelaajia, joilla on varmasti kovat näyttöhalut juuri tässä ottelussa. Meidän on pidettävä vain pää kylmänä ja luotettava omaan osaamisen. Olemme kuitenkin parempi joukkue, muistuttaa Duah.

Interin Veikkausliigakauden päätösottelu PK-35 Vantaan vieraana Vantaan Myyrmäessä pelataan sunnuntaina kello 15.00 alkaen.