25.10.2022

Urheilutoimenjohtaja Jani Meriläisen yhteenveto kaudesta 2022

(Kuva: Tara Jaakkola)

 

FC Interin kausi tuli päätökseensä viime viikolla, kun joukkueen taival jäi Eurolopputurnauksessa yhden kierroksen mittaiseksi. Ennen kuin lyödään kausi lopullisesti pakettiin ja historian kirjojen kansien väliin, on aika käydä läpi koettu sesonki.

Urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen kertoi näkemyksensä kaudesta 2022.

Inter oli kahdessa cupissa hopealla ja Veikkausliigassa viides. Mikä on summauksesi kaudesta urheilullisessa mielessä?

– Lähtökohdat kauteen olivat haastavat, kun joukkue meni aika lailla uusiksi sekä pelaajiston että valmennuksen osalta. Tuloksellisesti katsottuna kausi sujui kohtalaisesti. Kauden päättyminen äkillisesti VPS-ottelussa sai monella tunteet pintaan. Entisenä pelaajana vihaan häviämistä, enkä pelkää näyttää sitä. Väitän, että myös muut joukkueen jäsenet tunsivat samoin.

Päästiinkö tavoitteisiin?

– Kilpaurheilussa mukana olevat haluavat voittaa. Haluamme menestyä seurana ja jokainen pelaajamme haluaa menestyä ja voittaa. Emme lopulta voittaneet mitään, joten ei kukaan varmastikaan ole täysin tyytyväinen siihen, mitä saavutimme tällä kaudella.

Mitkä ovat asioita, jotka olisivat voineet mennä paremmin menneen vuoden aikana?

– Jälkiviisaus on maailman helpointa viisautta. Analysoimme seuran sisällä varmasti kriittisesti tekemistämme kauden aikana ja otamme asioista opiksi.

Missä on kenties oppimisen paikka?

– Varmasti monessa asiassa voimme suoriutua paremmin. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, niin haluamme kehittyä yksilöinä, joukkueena ja koko seurana. Kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme, jotta pystymme menestymään jokaisella osa-alueella paremmin tulevaisuudessa. Tämä koskee myös minua.

Benjamin Källman, Rick Ketting ja Iiro Mendolin siirtyivät meiltä maailmalle. Se on monta pelaajaa eteenpäin urillaan. Oliko kausi tuolla saralla menestys?

– Pyrimme luomaan täällä ympäristön, jossa pelaajilla ja myös valmentajilla on mahdollisuus edetä urallaan. Nämä kolme pelaajaa ottivat askeleen eteenpäin. Määrällisesti se on paljon ja siitä täytyy olla ylpeä. Kiitos näiden pelaajien maailmalle siirtymisestä kuuluu myös heidän kanssaan toimineille valmentajille, jotka ovat olleet isossa osassa heidän kehitystään. Saimme Mendolinista ja Kettingistä siirtokorvauksen, mikä oli seuran kannalta hyvä asia.

Jos miettii muita asioita kuin edustusjoukkueen pelit. Mitä asioita voisi nostaa onnistumisina esiin junioripuolelta sekä muussa seuratyössä?

– Interistä oli tällä kaudella peräti kymmenen pelaajaa eri maajoukkueissa. Jos tähän otetaan mukaan viime kausi myös, niin luku on 15. Tämän perusteella olemme pystyneet kehittämään pelaajia kohti kansainvälistä ympäristöä.

 Valmennusosaamisen kehittäjä Mika Hemmilä esitteli meidän toimintaamme ECA:n tapahtumassa AS Roman kotistadionilla. Tämän lisäksi 2008 ikäluokan (U14) voitto Etelä-Länsi Liigassa on asia, mitä ei seurassa ole koettu aikaisemmin.

Nostan tässä myös esiin yhteistyön MIELI Ry:n kanssa, joka on antanut meidän toimihenkilöillemme työkaluja mielen hyvinvointiin nuorten maailmassa. Tämä on asia, mihin ei aikaisemmin kiinnitetty huomiota ja antaa meille jopa kilpailuetua tulevaisuudessa.

Kuinka hyvin seuran visio toteutui kaudella 2022?

– Edustusjoukkueen osalta kohtalaisesti ja koko seuran kohdalta erittäin hyvin. Olimme lähellä europaikkaa Suomen Cupissa ja Veikkausliigassa pääsimme myös Eurolopputurnauksessa pelaamaan paikasta Euroopassa. Edustusjoukkueessa Veikkausliigaa pääsi pelaamaan kuusi omaa kasvattia. Teemme töitä seurassa sen eteen, että saamme tämän määrän nousemaan tulevina vuosina.