16.2.2017

U19-maajoukkuepuolustaja Tatu Varmanen siirtyy Interiin

Ruotsissa syntynyt ja koko ikänsä asunut 19-vuotias Varmanen on pelaajamäärältään Euroopan suurimpana seurana tunnetun Brommapojkarnan kasvatti. Hän debytoi seuran edustusjoukkueessa viime kaudella Ruotsin kolmannella sarjatasolla. Maajoukkuetasolla Suomea edustava Varmanen pelasi alle 19-vuotiaiden maajoukkueen kaikissa syksyn kolmessa karsintaottelussa.

Interin mukana alkuvuodesta harjoitellut Varmanen on vakuuttanut osaamisellaan Interin teknisen johtajan Vesa Mäen.

– Huomaa, että Tatu on saanut laadukkaan pelaajakoulutuksen IF Brommapojkarnassa. Tatulla on hyvät valmiudet teknis-taktisiin yksityiskohtiin. Lisäksi Tatun asenne harjoitteluun ja omaan kehittymiseen on asia, mikä on pantu merkille, Mäki kertoo.

Mäki pitää myös tärkeänä saada nuorelle laitapuolustajalle peliaikaa heti tänä vuonna.

– Tatu on FC Interille tulevaisuuden panostus. Nyt on tärkeintä auttaa häntä kehittymään edelleen. Liigajoukkueessamme on tällä hetkellä kova kilpailu samalle laitapuolustajan pelipaikalle. On tärkeää, että Tatu saa myös paljon tasokkaita peliminuutteja ja on mahdollista, että Tatu hakee tällä kaudella peliaikaa jonkun muun joukkueen mukana, Mäki arvelee.

Varmanen matkustaa U19-maajoukkueen leirille jälleen ensi viikolla, jolloin joukkue kokoontuu Eerikkilässä. Inter-pelaajista myös Benjamin Källman on valittu U19-maajoukkueeseen.