11.4.2019

U18-maajoukkuetoppari Selman El Baset Interiin – Matias Lahti lainalle EIF:iin

Selman El-Baset lähtee tavoittelemaan peliminuutteja edustusjoukkueesta.

 

Turun Nappulaliigan ja Åbo IFK:n kasvatti Selman El Baset siirtyy Interiin 2. Bundesliigaseura FC Ingolstadtista. Vasenjalkainen U18-maajoukkuetoppari siirtyi saksalaisseuraan kaksi vuotta sitten ÅIFK:sta, jossa hän ehti debytoida miesten Kolmosessa vain 15-vuotiaana. Viimeiset kaksi vuotta U17- ja U19-Bundesliigassa pelannut El Baset on edustanut Suomea eri ikäkausimaajoukkueissa, joista viimeisimpänä maaliskuun U18-ottelu Montenegroa vastaan.

El Baset tulee harjoittelemaan Interissä tiiviisti sekä liiga- että reservijoukkueen mukana. Joukkueiden talenttivalmentajana toimivalle Erol Atesille El Baset on tuttu pelaaja jo ÅIFK:n ajoilta.

– Selman on vasenjalkainen isokokoinen toppari, joka ei anna koskaan periksi. Luonteeltaan hän on huipputyyppi, ystävällinen kaikkia kohtaan ja hyvä valmennettava. Selman jakaa Interin arvot sopien hyvin seuraamme, Ates toteaa.

Myös El Baset itse muistelee Atesia lämpimästi ja kertoo tämän olleen yksi syistä, joiden vuoksi ura jatkuu juuri FC Interissä. Uusi seura innostaa myös muutoin.

– Siirryn Interiin todella hyvällä fiiliksellä. Tavoitteenani on päästä mahdollisimman paljon eteenpäin ja harjoitella mahdollisimman paljon yhdessä edustusjoukkueen kanssa ja saada jopa minuutteja edustusjoukkueen otteluissa. Interissä on hyvä ympäristö ja tekemisen tempo, joten uskon voivani edetä täällä, El Baset intoilee.

Matias Lahti siirtyy vastaavasti lainalle Ykkösessä pelaavaan Ekenäs IF:ään. Ensi viikolla 20 vuotta täyttävä Lahti nousi viime vuonna Interin edustusjoukkueeseen pelaten kuudessa liigaottelussa. Monipuolinen keskikenttäpelaaja siirtyy tammisaarelaisten riveihin kesäkuun loppuun kestävällä lainasopimuksella.