3.7.2019

U16-maajoukkue Baltic Cupin voittoon

Tegra Mukuna ja Linus Rönnberg pääsivät juhlimaan U16-maajoukkueen kanssa Baltic Cupin mestaruutta.

 

U16-poikien maajoukkue voitti Virossa järjestetyn Baltic Cupin kaatamalla päätösottelussaan Liettuan komeasti luvuin 7-1. Interistä mukana olivat 2003-syntyneet Linus Rönnberg ja Tegra Mukuna, jotka pääsivät kumpikin kertaalleen turnauksen aikana avauskokoonpanoon.

Suomi kuittasi Baltic Cupin kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja tasapelin maalierolla 10-2 ja vei turnausvoiton kolmen pisteen erolla Latviaan ja Viroon.

Suomen ottelut:

La 29.6.2019 klo 13.00 Viro – Suomi 0-2

Su 30.6.2019 klo 17.00 Suomi – Latvia 1-1

Ti 2.7.2019 klo 13.00 Liettua – Suomi 1-7

Joukkueen päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon, mutta myös turnaukseen kokonaisuutena.

– Pääsimme kiinni ydinteemaan ja kuten vähän ennakoitiin, saimme hiottua pallonhallintaa ja murtautumista eri tilanteissa vastustajan kenttäpuoliskolla. Tämä oli kaikkineen hyvä viisipäiväinen. Jotain onnistumisia tuli jo Viroa vastaan, sitten lisää Latvia-ottelussa ja nyt oikein kunnolla, Lehtola sanoi.

Lehtola painotti myös turnausvoiton merkitystä – ja sitä, että Suomi saavutti voiton oman tekemisensä ja työn kautta.

– Aika monta kertaa olen itse täällä ollut ja aika monta kertaa kakkosena. Sitä korostin joukkueellekin, että jos jotain voittaa, niin kannattaa siitä myös hetki nauttia ja juhlia. Kovasti koko joukkue painoi hommia ja sitä kautta saimme turnausvoiton ansaitusti, päätti Lehtola.

(Lähde: Palloliiton nettisivut)

 

Katso koko Baltic Cupin parhaat palat:

https://www.palloliitto.fi/videot/maajoukkueet/baltic-cupin-kooste