15.9.2021

Tomi Kivikoski jatkaa reservijoukkueen päävalmentajana

(Kuva: Pia Kankare)


Meneillään olevalla kaudella FC Interin reservijoukkuetta ja A-junioreita luotsannut Tomi Kivikoski jatkaa reservijoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2022. Kauden 2021 aikana noin 30 pelaajan ryhmä on pelannut molempia sarjoja. Ensi kaudella reservijoukkue on selvemmin erillinen reservijoukkue, jonka vetovastuussa Kivikoski on.

– Asia tuli seuran toimesta puheeksi ja olin keskustelemassa Jani Meriläisen kanssa. Aika nopeasti nimi sopimukseen pistettiin. Seura on selvästi jollain tasolla tyytyväinen työhöni. Tulin vasta kevättalvella mukaan, joten tuntuu, että projekti olisi jäänyt kesken, ellen olisi jatkanut ensi kaudelle, Kivikoski pohtii.

Kolmosessa ryhmä jäi hilkulla ulos yläloppusarjasta. A-junioreissa joukkueella on mahdollisuudet vielä vaikka mihin, sillä yhdeksän peliä ovat tuoneet kuusi voittoa, tasapelin ja kaksi tappiota. Joukkue seilaa neljän ottelun voittoputkessa ja on sarjassa keskivaiheilla, vaikka on pelannut kolmisen peliä muita vähemmän.

– Meille ei kukaan povannut mitään, eikä toki mitään olla vielä saavutettukaan. Sarjapaikan uusiminen Kolmosessa olisi meidän mestaruus. Sitä lähdemme varmistamaan jatkosarjaan. Olemme nuorella ryhmällä pelanneet aikuisten sarjaa. Tietyssä mielessä se on ensi kaudella helpompaa, kun on vuoden kokemus. Peli on kehittynyt, joskin se ei ole vielä valmista.

– A-junnuissa mahdollisuudet on muuhunkin, mutta pidetään jalat maassa, Kivikoski painottaa.

Kivikosken mukaan yksi joukkueen vahvuuksista on ollut innokas ja tunnollinen rosteri.

– Meillä on paljon poikia, jotka haluavat oppia ja mennä eteenpäin. Jokainen pelaaja on liikenteessä tosi hyvällä harjoitusmotivaatiolla. Tuollaisten poikien kanssa on kiva olla tekemisisissä.

Reservijoukkueen tarkoituksena on edelleen olla pääosin hyvänä steppinä seuran omille junioreille.

– Kaikki hyvät pelaajat kiinnostavat aina, mutta vahvistukset tehdään harkiten. Ei haalita pelaajia ympäri kaupunkia. Jotain kiinnostusta meitä kohtaan on kauden aikana jo osoitettu, Kivikoski kertoo.

Reservijoukkueen kautta on jäljellä viisi ottelua Kolmosen alaloppusarjassa. Alkusarjan 11 ottelusta saadut pisteet jäivät syksylle voimaan. Alaloppusarjan kolme alimmaksi jäänyttä joukkuetta tippuu Neloseen, ja kolme parasta uusivat paikkansa Kolmosessa. Interillä on keskiviikkona edessään todella tärkeä ottelu, kun se kohtaa TOVE:n. Kyseinen joukkue on tällä hetkellä tippujan paikalla.

Alaloppusarjan lähtötilanne (pisteet):

Peimari United (15)
FC Inter 2 (15)
TPK (12)
—————
TOVE (10)
JyTy (6)
Wilpas (4)

 

Ottelut:

FC Inter 2 – TOVE ke 15.9.2021 klo 18.15, Kupittaa 2
FC Inter 2 – JyTy to 23.9.2021 klo 19.00, Kupittaa 2
Wilpas – FC Inter 2 la 2.10.2021 klo 14.00, Salon Keskuskenttä
FC Inter 2 – TPK ke 6.10.2021 klo 18.15, Kupittaa 2
Peimari United – FC Inter 2 la 16.10.2021 klo 13.00, Hakkispaana