24.8.2022

Tino Kangasaho U17-poikien Pohjois-Irlanti-tuplamaaotteluun

(Kuva: Pia Kankare)

U17-poikien maajoukkue isännöi Pohjois-Irlantia tuplamaaottelussa syyskuussa. Tapahtuma on Minihuuhkajille viimeinen ennen lokakuun EM-karsintaturnausta.

– Valitsimme nyt kolme maalivahtia sekä 18 kenttäpelaajaa, ja täydennämme joukkuetta vielä 2–4 pelaajalla. Lokakuun EM-karsintaan saa nimetä yhteensä 20 pelaajaa, ja me haluamme karsintaa edeltävään tapahtumaan hiukan isomman ryhmän, U17-poikien päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertoo Palloliiton uutisessa.

Joukkueeseen on valittu Interin 16-vuotias maalivahti Tino Kangasaho.

Tinoa tällä kaudella valmentava Joonas Pulli on iloinen Tinon valinnasta joukkueeseen.

– Loistava juttu Tinolle, että hänet on valittu taas ikäluokkansa maajoukkueeseen. Tino on määrätietoinen maalivahti, joka ottaa itse vastuuta omasta kehittymisestään. Hän analysoi omaa pelaamistaan ja harjoitteluaan jatkuvasti ja on valmis ottamaan neuvoista oppia saman tien. Uskon ja toivon, että Tinon valinta innostaa myös nuorempien ikäluokkien maalivahteja syksyn treeneissä ja peleissä. On hieno ja tärkeä asia, että seurassa on ikäluokkansa maajoukkuetason maalivahti.

Varalle joukkueeseen on valittu Interistä Lucas Kagan. Myös elokuun alussa Interistä FC Groningeniin siirtynyt Iiro Mendolin nähdään U17-poikien riveissä tuplamaaottelussa.

Maaottelut pelataan Eerikkilässä – peleihin on vapaa pääsy, ja ne näkyvät suorana Palloliiton YouTube-kanavalla.

Suomen ottelut:
Ke 7.9. klo 18.00 Suomi – Pohjois-Irlanti (Jari Litmanen Areena, Eerikkilä)
Pe 9.9. klo 15.00 Suomi – Pohjois-Irlanti (Jari Litmanen Areena, Eerikkilä)

Lue palloliiton uutinen