24.10.2018

Timo Furuholm jatkaa Interissä

Tällä kaudella Furuholm on pelannut 28 Veikkausliigan ottelua, joissa hän on tehnyt kahdeksan maalia ja antanut kuusi maaliin johtanutta syöttöä. Interin teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan porilaishyökkääjä ei ole nykyisin enää pelkkä maalintekijä.

– Olemme luonnollisesti tyytyväisiä Furuholmin jatkoon ja siihen, että hän on pysynyt terveenä. Furun rooli on nykyisin aiempaa monipuolisempi, mistä kertovat tämän ja viime kauden lukuisat maalisyötöt. Haemme ensi kaudeksi kärkeen vielä profiilipelaajaa, jonka kanssa Furu pääsee taistelemaan peliajasta, Mäki lisää.

Kuluneet vuodet Interissä ovat tuoneet myös junioritoiminnan lähelle joukkueen kapteenin sydäntä. Tulevalla kaudella Furuholm haluaakin olla henkilökohtaisesti tukemassa seuran junioritoimintaa entistä tiiviimmin.

– Olen päättänyt tukea FC Interin nuorille pelaajille perustettua stipendirahastoa lahjoittamalla jokaisesta voitetusta pelistä voittobonukseni sinne. Taloudellisen tilanteen ei tulisi estää harrastamista ja haluan näyttää tuellani esimerkkiä myös muille, Furuholm perustelee.

Mäki on otettu Furuholmin päätöksestä antaa voittobonuksensa seuran tukistipendien rahastolle.

– Olemme seurassa erittäin ylpeitä ja iloisia Furun päätöksestä. Voittobonuksista kertyy merkittävä summa, joka auttaa suunnattomasti haastavassa taloudellisessa tilanteessa olevia junioreita. Furuholm näyttää tuellaan upeaa esimerkkiä, Mäki kiittelee.

Porilaisen Toejoen Veikkojen kasvatti Furuholm siirtyi Interin organisaatioon ensimmäisen kerran jo 16-vuotiaana kaudella 2004. Hän on pelannut seurassa kaikkiaan 154 Veikkausliigan ottelua, joissa on syntynyt kaikkiaan 57 maalia. Furuholm on ollut voittamassa Interissä Veikkausliigan mestaruuden 2008 ja Suomen Cupin tämän vuoden lisäksi myös vuonna 2009. Furuholmin kaudella 2011 tekemään 22 maalin määrän ei hänen jälkeensä ole pystynyt yksikään toinen Veikkausliigan pelaaja.

Aikanaan Veikkausliigan nuorimpana pelaajana kotikaupunkinsa Porin FC Jazzissa debytoinut Furuholm pelasi vuodet 2012-2016 Saksan toisen ja kolmannen sarjatason Fortuna Düsseldorfissa ja Hallescher FC:ssa. Saksasta Furuholm siirtyi takaisin FC Interiin kaudeksi 2017. Seurajoukkueiden lisäksi A-maaotteluita Furuholmille on kertynyt 10, joissa hän on osunut maaliin kahdesti.

Kurkkaa Furkan kommentit alla olevalta videolta: