30.4.2017

Timo Furuholm: Jaksoimme luottaa mahdollisuuksiimme

Interiin täksi kaudeksi palannut Timo Furuholm nousi joukkueen sankariksi lauantaina HJK:ta vastaan vieraskentällä pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Ottelun lisäajalla 1-1 tasoituksen laukonut Inter-kapteeni jaksoi uskoa tasoitukseen, vaikka välillä näytti pahalta.

– Olimme vaikeuksissa ottelussa. Saimme pidettyä pelin kuitenkin 1-0 tilanteessa. Sanoinkin sitten Nasselle (Njazi Kuqi), että saamme varmasti tasoituksen, jos saamme paikan. Olimme lähellä jo, kun Obilor puski ylärimaan. Lopulta sitten onnistuimme, iloitsi Furuholm ottelun jälkeen.

Interin tasoitus syntyi pelin 93. minuutilla, kun Furuholm sijoitti maalivahdin eteensä torjuman pallon HJK-maalin takakulmaan.

– Julien pääsi siinä laukomaan hyvin ja maalivahti torjui sen eteensä. Siinä oli sitten helppo siirtää vaan pallo maaliin, kuvaili Furuholm maaliansa.

Furuholm juhli maaliaan villisti armottomasti omiaan läpi ottelun kannustaneiden Inter-kannattajien edessä.

– Henkilökohtaisesti tämä oli minulle iso asia. En ole täältä varmaan koskaan lähtenyt kotimatkalle des pisteen kanssa, muisteli Inter-sankari.

Helpolla tasapelipiste ei tullut nytkään. HJK oli ottelussa välillä selvästi niskan päällä.

– HJK oli hyvä tänään. Teimme ottelussa sen, mitä oli tehtävissä. Roikuimme mukana tuurilla ja hyvällä asenteella. Sitten tarina jalkapallossa menee joskus, näin että saat yhden paikan ja se on käytettävä. Nyt kävi sitten näin, kiteytti Furuholm.

Oman leiman otteluun antoi talviseksi muuttunut keli. Kokemus oli Inter-kapteenillekin uusi.

– Olen pelannut kyllä lumessa aikaisemmin. Nyt tuuli teki säästä todella kylmän. Tauolla kopissa oli pahan näköistä, kun jengi ei tunne sormia ja yritti sulatella niitä lämpimän veden alla, sanoi Furuholm.

Furuholm myönsi lopuksi, että olosuhteen olivat käymässä vaarallisiksi.

– Tekonurmi on aina vaarallinen. Varsinkin nyt, kun siinä oli tuollainen lumipatja päällä. Onneksi selvisimme puolin ja toisin ilman loukkaantumisia, päätti Furkka.