30.4.2021

Tiina Pirttilä – huhtikuun vapaaehtoinen

FC Interin kuukauden vapaaehtoisten palkitsemiskampanjan huhtikuun palkittu on 10-vuotisjuhlavuottaan Interissä viettävä Reservijoukkueen joukkueenjohtaja Tiina Pirttilä.

Hei! Kuka olet ja milloin liityit mukaan seuran toimintaan?

Olen Pirttilän Tiina, Reservijoukkueen joukkueenjohtaja. Nyt menossa kymmenes kausi joukkueenjohtajana Interissä eli juhlavuotta vietetään. Seuraan tulin 2008 Aatin (Marttinen) ja muiden -97 syntyneiden poikien kanssa. Siitä lähtien meidän perhe on ollut osa Interiä ja Inter osa meidän perhettä.

Miksi päätit lähteä mukaan seuran vapaaehtoiseksi?

Kotoani, lapsuudestani on tarttunut malli ja innostus seuratoimintaan – meillä harrastettiin yhdessä ja koko perheen voimin. Jalkapallon pariin, Kärsämäen nappuloihin tie vei 2002 kun -97 pojat aloittivat omana joukkueena ja Aati muiden mukana. Itselleni oli luonnollista lähteä myös mukaan hyvin aktiiviseen vanhempien joukkoon. Ensimmäinen roolini oli rahastonhoitaja Koskisen Sakun ollessa joukkueenjohtaja ja Hyvätin Pasi valmensi. Vuosien varrella olen hoitanut jojona monen joukkueen asioita – niin tyttöjen kuin poikienkin ja yhdessä vaiheessa myös useamman joukkueen asioita samaan aikaan samalla kaudella. Poikajoukkueiden lisäksi on ollut myös ilo toimia tyttöjoukkueissa Nappulaliigassa, Turun Pyrkivässä ja KaaPo:ssa unohtamatta Liedon Palloa, joka oli myös mukana yhteisjoukkuekuvioissa.

Mikä ja millainen on roolisi seuran vapaaehtoistoimijana?

Pääasiassa olen ollut joukkueenjohtajana, mutta muutkin tehtävät joukkueissa ovat tulleet tutuiksi – valmentamisen tosin olen kyllä aina jättänyt valmentajille. Nykyisin olen mukana myös mm. edustuksen pelitapahtumissa aina tarpeen mukaan, ja tehtävissä, missä apua tarvitaan.

Mikä vapaaehtoistyössä tai sinun roolissasi vapaaehtoisena on mielenkiintoisinta ja palkitsevinta?

On hienoa olla aitiopaikalla näkemässä miten pelaajat ja joukkueet kehittyvät.  Yhdessä tekeminen ja me-hengestä nauttiminen niin joukkue- kuin seuratasolla antaa energiaa. Olen ylpeä seuramme panostuksesta itse jalkapallon lisäksi myös muihin pelaajia tukeviin asioihin, eli InterAction-konseptista. Jo joitain vuosia sitten olisin kovasti halunnut tytöt pelaamaan Interiin, mutta silloin ehdotus ei saanut kannatusta. Onneksi maailma muuttuu ja nyt se on mahdollista. Toivotan tytöt lämpimästi tervetulleiksi Interiin! Rakennetaan yhdessä tasa-arvoinen seura.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää seuran jäsenille ja muille vapaaehtoisille?

– Ilman meitä vapaaehtoistoimijoita ei joukkueet toimi, eikä pelejä saada pyörimään. Pienempien pelaajien joukkueissa riittää vielä isiä ja äitejä toimihenkilöiksi, mutta mitä vanhempia pelaajat ovat, sitä vähemmän on ehdokkaita toimihenkilöiksi. Toimihenkilöitä on harvoin liikaa, joten jos yhtään kiinnostaa, niin olet tervetullut mukaan – vaikka omana harrastuksena, eikä osana lapsen harrastusta.

Lämpimät kiitokset Tiinalle korvaamattoman tärkeästä työstäsi koko seuran puolesta!


Tiinaa äänestäneiden perusteluja valinnalle:

”Tiinaa voi hyvällä syyllä kutsua koko seuran jojojen jojoksi. Tiina on ollut mukana seuramme toiminnassa useita vuosia toimien hyvin moninaisissa eri tehtävissä jojohommien lisäksi. Työkokemusta on kertynyt mm. lipuntarkastajana, lipunmyyjänä, paarinkantajana, tilastoijana, fanituotemyyjänä ja aluevalvojana.”

”Tiinaan voi luottaa! Tiina uskaltaa tarttua hommaan kuin hommaan ja hoitaa ne tunnollisesti ja perusteellisesti äidin ottein viimeisen päälle kunnolla ja loppuun asti.”