26.2.2019

Teknisen johtajan katsaus alkuvuoteen

Seurassa on tapahtunut viime vuosien aikana merkittävää kehitystä. Pelaajamäärä on kasvanut sekä yhä nuoremmille on voitu tarjota mahdollisuus harrastaa. Tasollisesti kehitystä on tapahtunut sekä yksilö- että joukkuetasolla. Myös olosuhteisiin on satsattu.

Interin uusi strategia kattaa vuodet 2019-2022. Strategiatyö on saanut vauhtia Palloliiton laatujärjestelmätyöstä, jossa Inter tähtää korkeimmalle laatutasolle. Uusi strategia perustuu seuran arvoihin. Arvotyö käynnistyi noin vuosi sitten n. 10 valmentajan ryhmällä. Ensimmäisessä vaiheessa valmentajat pohtivat millaisia ongelmia ja tilanteita he kohtaavat päivittäisessä työssään ja mikä on interiläinen tapa vastata näihin tilanteisiin. Seuran arvot; uskallamme olla avoimia, me välitämme, toimimme kunnioittaen ja olemme ylpeästi interiläisiä, kumpuavat näistä käytännön tilanteista.

Lisäksi seura painottaa strategiakaudella pelaajakehitystä. Interin tavoitteena on olla Suomen johtavia junioriseuroja. Seura haluaa tarjota jokaiselle mahdollisuuden harrastaa omalla tasollaan aikuisikään saakka. Inter myös mahdollistaa pelaajilleen tien Veikkausliigaan ja kansainvälisille kentille pyrkien samalla kasvattamaan mahdollisimman paljon junioreita omaan edustusjoukkueeseensa. Edustusjoukkueen vuosittaisena tavoitteena on saavuttaa paikka Euroopan kentillä.

FC Interin identiteetti

Interin identiteetti ilmenee ihmisistä, jotka muodostavat seuran. Heidän taustallaan puolestaan ovat ne yhteiset arvot ja tavoitteet, joiden mukaan seurassa toimitaan ja joihin sitoudutaan. Interissä edustus- ja juniorijoukkueet ovat harvinaisen lähellä toisiaan, mikä on myös seuran vahvuus. Osana seuran identiteettiä on selkeä halu olla enemmän yhdessä kaikkien Inter-perheen jäsenten kanssa. Seura on myös perustanut uuden palautejärjestelmän kuullakseen perheensä jäseniä entistä paremmin.

Veritas Stadion

Veritas Stadion on interiläisten yhteinen koti, jossa kokoontuvat sekä edustus- että juniorijoukkueiden pelaajat ja valmentajat. Joulukuussa stadionin toiseen kerrokseen valmistunut Junior Gym sekä jo aiemmin valmistuneet Junior Lounge ja Junior Cafe ovat tuoneet Inter-perhettä enemmän yhteen ja parantaneet harjoitusolosuhteita. Oma kenttä Kupittaalle stadionin yhteyteen tulee myös olemaan huima parannus harjoitteluolosuhteisiin.

Tukijärjestelmät

Neljäsosalla Interin pelaajista on monikulttuurinen tausta, mikä on seuralle suuri rikkaus. Myös merkittävä osa seuran valmentajista on monikulttuurisia. FC Inter onkin mukana Palloliiton kotoutumisen edistämishankkeessa. Suomalaisessa vertailussa Inter on edelleen hyvin edullinen seura harrastaa, mutta seuran uuden tukirahaston kautta seura voi tukea yhä useampaa pelaajaa perheineen harrastusmaksuissa. Seura on myös mukana useissa alueellisissa ja kansallisissa kampanjoissa. Esimerkiksi tulevalla kaudella Interin katsomoissa nähdään seuran vapaaehtoisen juniorikutsutiimin työn tuloksena yli 3000 alueen lasta ja nuorta.

Interin pelaajapolku

Seurassa tällä hetkellä lähes 500 junioripelaajaa. Pelaajapolun kulmakivenä on seuran valmennusmetodi. Tämän kauden erityisiä satsauksia ovat haastepuolen valmennuspäällikön rekrytointi sekä junioreiden puolipäiväisten maalivahtivalmentajan ja fyysisien valmentajat rekrytoinnit. Lisäksi seura on ottanut käyttöön uuden pelaajien kehittymisenseurantajärjestelmän.

Seuran talenttivalmennuksessa Ari Nyman on ottanut vastuulleen nuorempien ikäryhmien talenttivalmennuksen Erol Atesin keskittyessä reservi- ja liigajoukkueisiin. Reservijoukkueen toimintaa on päivitetty kokonaisuudessaan palvelemaan entistä paremmin liigajoukkuetta. Reservijoukkue harjoittelee tällä hetkellä päivittäin identtisesti liigajoukkueen kanssa.

Interin valmentajapolku

Seuran lähtökohtana on löytää Interin näköisiä valmentajia, jotka allekirjoittavat seuran tavan toimia, valmentaa ja olla muutoin mukana seurassa. Valmentajapolkua tuetaan sisäisten koulutusten kautta niin, että omilla valmentajilla on mahdollisuus nousta liigajoukkueeseen saakka. Inter on myös mukana Palloliiton Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä -pilotissa ottaen näin suurempaa vastuuta alueen valmentajien kouluttamisesta.

Edustusjoukkue

Seura on tyytyväinen joukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen. Prosessi valmennusjohdon ja pelaajien kokoamiseksi alkoi José Riveiron rekrytoinnilla. Muu valmennusjohto ja pelaajisto rakentui helposti seuran ja Riveiron näkemysten ollessa hyvin yhteneväiset. Seuralla ja valmennusjohdolla on koko ajan ollut selvä näkemys siitä, millaisia pelaajia haetaan ja mille pelipaikoille.

Edustusjoukkueen arki toimii hyvin. Joukkueella on hyvä viikkorytmi ja harjoittelu on erittäin suunnitelmallista ja laadukasta. Koko pelaajisto on erittäin sitoutunut joukkueen toimintaan. Seura on tyytyväinen Suomen Cupin jatkopaikan varmistumiseen, mutta joukkueen tapa pelata on antanut tätäkin suuremman syyn tyytyväisyyteen. Harjoitusotteluista saakka on ollut nähtävissä, että joukkue on hyvin organisoitunut. Joukkueella on vielä kehityttävää, mutta prosessi on hyvässä vauhdissa.

Seura on asettanut kauden tavoitteeksi päästä Euroopan kentille. Inter lähtee puolustamaan Suomen Cupin mestaruutta ja Veikkausliigassa seuran tavoitteena on olla mestaruussarjassa eli kuuden parhaan joukossa. Seuraavaksi joukkue suuntaa Espanjaan viikon mittaiselle leirille.