30.7.2017

Tatu Varmanen jälleen Interin mukana

Määräaikaisella siirrolla JJK:hon maaliskuussa siirtynyt Tatu Varmanen palaa Interin riveihin. Lainapesti JJK:ssa ei mennyt oikeastaan kenenkään suunnitelmien mukaan, sillä Varmanen ehti pelata vain yhdessä Suomen Cupin ottelussa ennen kuin loukkaantuminen pakotti hänet sivuun pelikentiltä.

– Menin sinne, että saisin peliminuutteja ja kehittyisin jalkapalloilijana. En lopulta pystynyt pelaamaan siellä loukkaantumisen takia. Se ei ollut hyvä kenenkään kannalta, harmittelee Varmanen.

Nyt 19-vuotias puolustaja harjoittelee jälleen Interin edustusjoukkueen mukana. Tämä on mannaa nuoren miehen koko olemukselle.

– Tosi kiva, että saa olla taas joukkueen mukana. Olen ollut pitkään sivussa ja nyt harjoitusten myötä tuntuu olo koko ajan vahvemmalta, sanoo Varmanen.

Meno Interin harjoituksissa on tehnyt ruotsalaisesta Brommapojkarnasta Interiin siirtyneen Varmaseen vaikutuksen.

– Tosi kova meno on ollut treeneissä. Tosi laadukas ryhmä meillä on ja harjoitukset ovat olleet laadukkaita, toteaa Varmanen.

Nuorukaisen edustusoikeus on palautunut Interiin. Maaliskuun lopussa U19-maajoukkueen EM-jatkokarsinnoissa edelliset pelinsä pelannut Varmanen nähdään tositoimissa aluksi A-junioreissa.

– Toivottavasti pääsen nyt huomenna pelaamaan A-junioreissa ainakin 45 minuuttia. Sitä kautta sitten tavoitteena on päästä lopulta täyteen pelikuntoon niin nopeasti kuin mahdollista. Matkaa siihen kuitenkin vielä on, myöntää Varmanen.

Varmanen haaveilee pelaamisesta Veikkausliigassa vielä tällä kaudella. Hän myöntää kuitenkin, että se ei ole itsestäänselvyys.

– Ei ole koskaan helppo tulla joukkueeseen kesken kautta. Tietenkin haaveissani on, että pääsisin tällä kaudella vielä pelaamaan Veikkausliigassa. Se riippuu kuitenkin niin paljon myös joukkueen tilanteesta. Onko loukkaantumisia tai muuta vastaavaa, päättää Varmanen.