12.7.2019

Tamminen siirtyy Ilvekseen, Viholainen lainalle Kajaaniin

Eero Tamminen ehti pelata Interissä alkukauden aikana seitsemässä Veikkausliigan ottelussa. (Kuva: Tero Wester)

FC Interissä alkukauden pelannut 24-vuotias Eero Tamminen palaa viime vuoden seuraansa Ilvekseen. Inter ja Tamminen päättivät keskinäisen pelaajasopimuksensa yhteisymmärryksessä tiistaina, joten Pihtiputaalta kotoisin oleva hyökkääjä palaa tamperelaisseuraan vapaana pelaajana.

Tamminen pelasi Interissä kaikkiaan seitsemässä Veikkausliigan ja neljässä Suomen Cupin ottelussa. Tammikuun lopussa Interin silloista loukkaantumistilannetta lievittämään siirtynyt Tamminen ei kuitenkaan tullut enää viime otteluissa valituksi kokoonpanoon. Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan hänelle oli hankala löytää oikeanlaista roolia joukkueen kokoonpanossa.

– Vaihdoimme muodostelmaamme hänen tulonsa jälkeen ja Eeron oli vaikea löytää paikkaansa uudessa tilanteessa. Haluan koko seuran puolesta kiittää häntä joukkueen eteen tehdystä työstä näinä kuukausina ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää jatkossa, Riveiro sanoo.

Tammisen ohella myös Lassi Viholainen jättää Interin, mutta vain lainasopimuksella. Viholainen siirtyy loppukauden kestävällä lainasopimuksella Ykkösessä pelaavaan AC Kajaaniin. Interillä on kuitenkin oikeus kutsua 20-vuotias Viholainen takaisin tarvittaessa jo aiemmin.

Viholainen on esiintynyt tällä kaudella kahdessa Veikkausliigan ottelussa ja neljässä Suomen Cupin pelissä. Juuri säännöllinen peliaika onkin Riveiron mukaan tärkeää Viholaiselle tällä hetkellä.

– Lassilla on ollut vaikeuksia muun muassa loukkaantumisten takia saada säännöllisesti peliaikaa alkukaudesta. Hän on kuitenkin oma kasvattimme täältä Turusta ja meillä on edelleen odotukset korkealla hänen suhteensa. Lassin tavoin ymmärrämme, että hänen on pelattava ja tällä hetkellä emme voi taata tarpeeksi minuutteja hänelle täällä. Tämä on hyvä mahdollisuus hänelle kehittää itseään ja toivottavasti siitä on hyötyä tulevaisuudessa, Riveiro kertoo.