14.6.2017

Talenttivalmentaja Jussi Nuorela: Interissä menty huimasti eteenpäin

Jussi Nuorela toimii FC Interissä talenttivalmentajana ja vastaa erityisesti C-ikäisistä pojista ja siitä alaspäin olevista ikäluokista.

Nuorela itse päätyi jalkapallon pariin jo lapsena Valkeakoskella heti kun hän osasi kävellä. Nuorelan isä sekä eno pelasivat jalkapalloa, joten lajivalinta oli selkeä.

– Vastaan siitä, että ikäluokkien talenttipelaajien asiat ovat kunnossa. Esimerkiksi missä he harjoittelevat ja missä joukkueessa he pelaavat. Olen keskittynyt heidän valmentamisensa lisäksi C15- ja C14-ikäisten poikien valmentamiseen, Nuorela kertoo.

Turussa on tällä hetkellä kenties paras akatemiajärjestelmä ja koulujen kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeässä roolissa. Alakoulusta pojat pääsevät harjoittelemaan kerran viikossa aamuisin ja yläkoulussa kaksi kertaa viikossa. Akatemian alle kuuluu monta koulua ja koulut ovat jakautuneet lajien mukaan.

– Pääpaino tehtävissäni on valmentamisessa ja voinkin sanoa, että tällä hetkellä joka ikäluokassa on hyvä tilanne ja taso. Kaikki joukkueemme pelaavat omassa ikäluokassa korkeimmalla tasolla. Pidän tärkeänä, että taso on tasaista joka ikäluokassa eikä meillä ole huonompia ikäluokkia, kertoo Nuorela.

Seurassa on Nuorelan mielestä menty eteenpäin viimeisen parin vuoden aikana valtavasti, mutta työ on vasta alussa.

– Rakennamme seuralle omaa identiteettiä ja valmennuslinjaa. Sitä ei tehdä ihan hetkessä, pohtii Nuorela.

Nuorela seuraa myös kansainvälisesti juniorijalkapalloa ja onkin paljon yhteydessä juniorimaajoukkueiden valmentajiin. Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon omia junioreita maajoukkuetoimintaan mukaan.

– Meillä tehdään paljon, mutta ulkomailla tehdään todella paljon. Resurssit eivät valitettavasti ole vastaavanlaiset, mutta tasaisella ja hyvällä työllä voimme päästä lähelle. Olemme saaneet paljon aikaan viimeisen kahden vuoden aikana ja tärkeä pitkäjänteisen työn tekeminen on isossa roolissa. Peruspalikat ovat kasassa, jotta voimme siirtyä hyvästä vielä paremmaksi, kertoo Nuorela.

Lahjakkaat pelaajat Nuorela tunnistaa pallonkäsittelytaidoista ja liikunnallisesta lahjakkuudesta.

-Pelin ymmärrys on tärkeässä roolissa, osalla sitä on luonnostaan, mutta toisten on työstettävä sitä, pohtii Nuorela.

FC Interissä junioreilla on mahdollisuus pelata kaikissa ikäluokissa parhaalla mahdollisella tasolla, mutta myös harrastaminen on mahdollista. Kaikille löytyy oma tasonsa ja kaikkien ei tarvitse kilpailla, mutta he voivat silti nauttia jalkapallosta mukavana harrastuksena aina aikuisikään asti.