9.2.2020

Taiki Kagayama FC Interiin

Viime kaudella Ykkösen MuSaa ja Veikkausliigan KPV:tä edustanut Taiki Kagayama siirtyy FC Interiin. Japanilaishyökkääjän sopimus kattaa kauden 2020 ja tämän lisäksi siinä on optio kaudesta 2021.

Kotimaassaan Japanissa 23-vuotias Kagayama on pelannut yliopistoliigaa JFA Academy Fukushimassa ja Kansai Cityssä. Suomeen Kagayama päätyi pelaamaan viime vuonna nimenomaan FC Interin kautta, vaikka sopimusta Turkuun ei vielä silloin syntynytkään.

Interin sijaan Kagayama siirtyi viime keväänä Ykkösessä pelanneen Musan Salaman riveihin. Kagayaman alkukausi porilaisseurassa toi 7 maalia 15 ottelussa, valinnan Ykkösen kesäkuun pelaajaksi ja siirron Veikkausliigaa pelanneeseen Kokkolan Pallo-Veikkoihin.

Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan Inter oli lähellä tehdä sopimuksen Kagayaman kanssa jo vuosi sitten ja harkitsi pelaajan hankkimista myös kesällä. Siirto toteutui lopulta kuitenkin vasta nyt.

– Taiki on hyvin kurinalainen pelaaja ja valmis tekemään kentällä juuri sitä, mitä häneltä pyydetään. Hän on hyvin aktiivinen niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin ja pelaajana erittäin monipuolinen. Hän pystyy pelaamaan niin keskikentällä, kymppipaikalla kuin laidallakin. Olen siis tyytyväinen, että saamme hänet vihdoin tänne ja uskon hänen nostavan joukkueemme kokonaistasoa, Riveiro arvioi.

Viime vuoden aikana suomalaiseen jalkapalloon tottuneelle Kagayamalle paluu jo tutuksi tulleeseen maahan on helpotus.

– Minulle merkitsee paljon, että saan jatkaa pelaamista Suomessa. Ensimmäinen kerta uudessa ympäristössä on aina vaikea, joten koen olevani nyt valmiimpi. Odotan kaudelta hyviä tuloksia ja uskon, että Interillä on siihen kaikki potentiaali, Kagayama iloitsee.

Tervetuloa Taiki!