Stefan Strömborgista alle 12-vuotiaiden valmennusvastaava

16.9.2016

FC Inter Turku ry on palkannut Stefan Strömborgin seuran alle 12-vuotiaiden valmennusvastaavaksi. Tällä hetkellä osan työajastaan Ykkösen EIF:n edustusjoukkueen valmentamiseen käyttävä Strömborg siirtyy kokoaikaisesti Interin palvelukseen ensi kuussa Ykkösen sarjakauden päätyttyä.

Paraisilta kotoisin oleva 48-vuotias Strömborg on pelaajauransa jälkeen toiminut valmentajana kotikaupunkinsa PIF:n lisäksi IFK Mariehamnissa, TPS:ssa, ÅIFK:ssa ja nyt viimeksi EIF:ssa. Valmennustehtävien lisäksi Strömborg on toiminut jalkapallon parissa PIF:ssa valmennuspäällikkönä ja TPS:ssa sekä ikäkausimaajoukkueissa fysioterapeuttina. Interin juniorivalmennuksessa Strömborg on ollut mukana viime vuoden alusta alkaen.

Uudessa roolissaan alle 12-vuotiaiden valmennusvastaavana Strömborg saa suuren roolin Interin nuorimpien ikäluokkien vetämisessä. Hän tulee toimimaan D12- ja D13-ikäluokkien vastuuvalmentajana ja lisäksi auttamaan E11-ryhmän valmennuksessa. Vastikään korkeimman valmentajalisenssin, UEFA Pron, suorittanut Strömborg saa vastuulleen myös ikäluokkien harjoituspankin kehittämisen ja valmentajakoulutuksen.

Interin junioripäällikkö Pasi Hyvätti on mielissään juniorivalmennuksen vahvistumisesta.

– Ammattimaisuus junioripuolella on lisääntynyt huimasti viime vuosina. Kokopäiväisesti työskentelevän valmennusvastaavan saaminen seuraan on uusi iso askel nuorimpien juniorien toiminnan kehittämisessä, Hyvätti iloitsee.

Alle 15-vuotiaiden valmennuspäällikkönä toimiva Kalle Parviainen kertoo Strömborgin erityisosaamisella olleen suuri merkitys päätöksenteossa.

– Stefanin valinnassa yhtenä isona tekijänä oli valmennusosaamisen ohella hänen fysioterapeutin koulutuksensa. Hän pystyy auttamaan meitä fyysisen harjoittelun organisoinnissa ja tarvittaessa esimerkiksi laatimaan yksilöllisiä harjoitusohjelmia sekä kuntouttamaan loukkaantuneita pelaajia, Parviainen perustelee päätöstä.

FC Inter Turku ry on saanut tähän palkkaukseen opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratukea.