22.6.2017

Stefan Strömborg luotsaa Interin alle 12-vuotiaita

Stefan tekee intohimoisesti töitä lajin parissa jota rakastaa. Rakkaus urheiluun alkoi jo nuorena ja monipuolinen pallopelien taituri innostui kahdeksanvuotiaana jalkapallosta.

– Isäni pelasi käsipalloa sekä jalkapalloa ja voinkin sanoa kasvaneeni käsipallokentällä ja jalkapallonurmella. Jalkapallon lisäksi harrastuksiin kuului käsipallo, jääkiekko ja pesäpallo, Strömborg kertoo.

FC Interin edustusjoukkueessa Stefan pelasi kaudella 1997 ja hän toimi vuonna 2014 Interin silloisen farmijoukkue Åbo IFK:n valmentajana. Strömborgin taidot eivät keskity pelkästään jalkapalloon vaan hän on myös kouluttautunut fysioterapeutiksi. Fysioterapeutin tietotaidoista on ollut valtavasti hyötyä valmennuksessa.

– Pyrin toteuttamaan harjoittelun loukkaantumisia ennaltaehkäisevästi ja voinkin sanoa, ettei joukkueessani ole juurikaan loukkaantumisia. Teen myös kuntoutusohjelmia loukkaantuneille pelaajille, mutta pyrin aina pitämään heidät jalkapallon lähellä ja toteuttamaan harjoittelun niin, että pelaaja pysyy joukkueen mukana. Siitä on taas helpompi pelaajan tulla takaisin terveenä mukaan, Strömborg avaa ajatuksiaan.

Strömborg aloitti itse pelaamisen Paraisten nappulaliigassa ja jo 15-vuotiaana hän oli valmentamassa pikkuveljensä jalkapallojoukkuetta. Valmentaminen on ollut aina Strömborgin tavoite ja intohimo siihen on vahva. Fysioterapeuttina matka vei aina junioreiden maajoukkuetehtäviin.

-Työviikkoni koostuvat harjoitusten ja pelien suunnittelusta sekä niiden vetämisestä. Niihin kuuluu myös otteluiden seuraaminen, videoanalysointi ja palautteen antoa. Palautteen annossa pyrin toteuttamaan ”kolme positiivista- ja 1 rakentava palaute” -ideologiaa.

Harjoittelu- ja pelitoiminnan raamit ovat Strömborgin mielestä Interissä hyvin hanskassa, sekä valmennuslinja ja Inter-maailma näkyvät kentillä ja sen ulkopuolella. Seuraavana askeleena eteenpäin olisi Strömborgin mielestä yksilön näkeminen isossa kuvassa.

-Interin toiminta on erittäin kehityskelpoista. Vuoden aikana olemme saaneet paljon aikaan ja meillä on jopa valinnanvaraa siitä, mitä tehdä seuraavaksi kehittymisen eteenpäin viemisen eteen. Viikkorutiinit ja priorisointi ovat isossa osassa tulevaisuudessa.