7.6.2016

Solomon Duah: Menemme parempaan suuntaan tällä hetkellä

FC Inter palaa maaottelutauon jälkeen takaisin tositoimiin Veikkausliigassa ylihuomenna torstaina FC Lahden vieraana. Edellisessä ottelussa PS Kemiä vastaan oikeana laitapuolustajana pelannut Solomon Duah odottaa ottelua innolla.

– Pelasimme edellisessä ottelussa PS Kemiä vastaan parhaan ottelumme pelillisesti, vaikka hävisimmekin. Pystyimme pelaamaan eteenpäin ja luomaan tilanteita, mitä ei aikaisemmin tapahtunut. Olemme keskittyneet prässi- ja hyökkäyspelaamiseen harjoituksissa, joten innolla odotan, miten saamme asiat toimimaan paremmin pelitilanteessa Lahtea vastaan torstaina, sanoo Duah.

Duahin mukaan Interin suurimmat ongelmat ovat olleet vastustajan maalin lähellä. Ideat murtautumisiin ovat olleet vähissä.

– Rehellisesti sanottuna, meillä ei alkukauden otteluissa ollut montaakaan maalipaikkaa ottelua kohti. Yhteistä säveltä muiden kanssa ei ole löytynyt, vaikka joissakin otteluissa saimmekin maaleja tehtyä, muistelee Duah.

Pitkäaikaisen päävalmentaja Job Dragtsman astuttua sivuun tehtävästään, Interin valmennuksesta on vastannut hollantilaisen kakkosmies Jami Wallenius. Pitkän linjan Interiläinen on tuonut Duahin mukaan uuden tuulahduksen joukkueen tekemiseen.

– Jokapäiväinen tekeminen on muuttunut paljon ja sen on hyvä asia. Olemme harjoitelleet todella hyvin ja määrätietoisesti maaottelutauon aikana. Treeneissä on ollut todella hyvä ilmapiiri ja tekemisen meininki.

– Myös pelaamisemme oli rohkeampaa Jami alaisuudessa, mikä sopii meille peruuttelua paremmin, jatkaa Duah.

Inter aloitti Veikkausliigakauden hyvin, mutta toukokuussa pelaaminen romahti myös tuloksellisesti. Duahin mukaan joukkueen mahdollisimman nopea paluu voittokantaa on nyt ensisijaisen tärkeää.

– Tarvitsemme voittoja ja mitä nopeammin, niin sen parempi. Lahdessa ei ole koskaan helppo voittaa, mutta mikäli saamme jatkettua samaa rataa Kemi-pelin kanssa, niin olemme hyvällä tiellä, sanoo Duah luottavaisena.

Yksi Jami Walleniuksen tekemä muutos Interin kokoonpanossa oli Duahin siirtäminen laitapuolustajaksi. Solmu oli mielissään uudesta pelipaikasta, jossa hän pääsi pelaamaan hyökkäyssuuntaan vahvuuksillaan.

– En ole niin hirveästi pelannut laitapakkina, mutta nyt se sujui Kemi ottelussa hyvin. Sain palloa vauhtiin, mikä on vahvuuteni. Puolustamisessa on tietenkin vielä kehitettävää ja siihen yritän kiinnittää huomiota koko ajan, päättää Duah.