16.6.2019

Reservijoukkueelle loppuviikon peleistä tappio ja voitto

(Kuva: Risto Nummela)

Interin reservit olivat jälleen tositoimissa niin P20 Ykkösessä kuin Länsi-Suomen Kolmosessa. P20 joukkue hävisi LoPalle 1-2, kolmosen jengi voitti RaiFun 2-1.

P20 joukkue pelasi oman ottelunsa torstaina illalla. Inter johti ottelua tauolla 1-0, Iljas Bettaharin onnistuttua maalinteossa hieman ennen taukovihellystä. Lohjalaiset vieraat kuitenkin käänsivät ottelun edukseen tasoittamalla pelin heti toisen puoliajan alussa ja tekemällä voitto-osuman, kun peliä oli käymättä parikymmentä minuuttia. Sarjataulukossa LoPa ohitti Interin, joka putosi sijalle kuusi.

Perjantai-illan ratoksi Inter vieraili Raisiossa kolmosen ottelussa. Ennen peliä RaiFu oli sarjataulukon viimeisellä sijalla, joten moni ilmeisesti odotti Interille helppoa peliä.

Helpolta alku vaikuttikin. Jo 3. minuutilla Mohammed Al Bermanei vei Interin kevyen näköisesti 1-0 johtoon. Inter heilutti tahtipuikkoa tämän jälkeen mielin määrin pitäen yllä sellaista vauhtia, että RaiFu jäi käytännössä täysin interiläisten jalkoihin. Inter hyökkäsi vauhdilla ja lähenteli kerta toisensa jälkeen raisiolaisten maalia. Kerta toisensa jälkeen jotain jäi myös puuttumaan.

Oli vain ajan kysymys, koska Inter lisää johtoaan, mutta jakson edetessä Interin hyökkäykset päättyivät paitsiovihellyksiin, hyökkääjien edettyä tilanteisiin turhan ahneesti. 25 minuutin jälkeen Inter koki menetyksen kun Lassi Viholaisen nilkka vääntyi ilkeän näköisesti täysin harmittomassa tilanteessa. Interin peli sekosi tästä hetkellisesti. Aivan puoliajan lopulla RaiFu sai jakson ainoan tekopaikkansa Inter- puolustuksen virheestä. Linus Virkki maalilla oli hereillä torjuen läpiajon hienosti.

Toisella puoliajalla pelin tempo laski jonkin verran. Inter oli yhä kuskin paikalla ja tilanteita luotiin paljon, mutta hallinta ei ollut avausjakson kaltaista. Ottelun olisi voinut ratkaista koska vain, mutta laukaukset suuntautuivat tällä kertaa joko maalivahdin ulottuville tai hiuksen hienosti ohi.

Interin 2-0 johto syntyi 66. minuutilla hieman erikoisella tavalla. Hushyar Aftab antoi vasemmalta kulmapotkukeskityksen, joka lopulta leijaili kaikkien yli maalin takanurkkaan. Tämän osuman jälkeen moni oletti, että peli on ratkennut, mutta ottelun loppuhetkistä tuli Interille vaikeat.

85. minuutilla Interin puolustukselle sattui ottelun toinen suurempi virhe ja tällä kertaa RaiFu rankaisi Mikko Ason kavennusmaalilla 1-2. Isäntäjoukkue sai tästä osumasta energiaa ja hyvän kirivaihteen päälle. Interille toi tämän lisäksi vaikeuksia se, että Joona Järvistö poistui ontuen vaihtoon ja Jan Heinonen komennettiin suihkuun kahden varoituksen saattelemana ottelun viimeisillä minuuteilla.

– Pelasimme tänään ajoittain hyvin, mutta ajoittain huonosti. Olisimme taas voineet ratkaista pelin avausjaksolla, mutta maalinteko toi meille paljon paineita. Emme hallinneet palloa riittävän hyvin kovapintaisella kentällä, valmentaja Erol Ates myönsi.

Ottelun loppuhetket olivat todella hermostuneet ja Inter joutui tyytymään pallon siivoamiseen pois omalta puolustusalueeltaan. Tässä Inter lopulta onnistui ja helpotus oli suuri erotuomari Joni Hyytiän vihellettyä pelin päättyneeksi.

– Kun teimme 2-0 maalin, me rentouduimme liikaa. Kun RaiFu sai maalinsa meidän virheestä, meihin iski arkuus ja pelimme muuttui pelokkaaksi. Onneksi selvisimme ja saimme voiton ja kolme pistettä, se on tämän ottelun tärkein anti, Erol Ates huokaisi helpottuneena.

Interin seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 19.6. Pelipaikka ja alkamisajankohta ovat muuttuneet. Ottelu pelataan Impivaaran nurmella kello 19.40 alkaen.