2.4.2019

Reservijoukkue aloittaa sarjakautensa Kolmosessa

Kaudella 2018 Kolmosen Länsi-Suomen lohkossa sijalle 10 päätynyt, nykyisin reservijoukkueeseen kuuluva, FC Inter 2 pelaa samaisessa sarjassa myös kaudella 2019. Kolmosen 14 joukkueen Länsi-Suomen lohko alkaa torstaina 4.4.2019 kolmen ottelun voimin. FC Inter aloittaa oman taipaleensa kotiottelulla ahvenanmaalaista Jomala IK.ta vastaan lauantaina 6.4.2019 klo 14.30 Urheilupuiston yläkentällä. Kakkoseen nouseva ja neljä Neloseen tippuvaa joukkuetta ovat selvillä viimeistään lauantaina 12.10.2019.

Interin Kolmosta pelaava reservijoukkue on uudistunut kaikin puolin viime kaudesta.

Joukkuetta valmentavat UEFA:n A-lisenssin arvoisesti kouluttautunut Erol Ates sekä UEFA B-lisenssin omaava Jani Mäenpää. FC Interin oma kasvatti Ates on valmentanut eri-ikäisiä junioreita jo 11 vuoden ajan mm. TPS:ssa, VPS:ssa ja ÅIFK:ssa. Interissä Ates on valmentanut A- ja B-junioreita syyskuusta 2017 lähtien. Nykyisin hän toimii reservijoukkueen lisäksi edustusjoukkueen, Inter-Akatemian ja yli 16-vuotiaiden junioreiden valmennuksessa.

Joukkueen toinen valmentaja Jani Mäenpää toimii reservijoukkueen valmennuksen ohella seuran haaste- ja harrastepuolen valmennuspäällikkönä. Myös Mäenpää on pitkän linjan interiläinen. Hänet muistetaan mm. Interin edustusjoukkueen pelaajana kausilta 1996-2000.

Joukkueessa ovat päivittyneet valmentajien ja pelaajien lisäksi myös toimintatavat ja tavoitteet. Joukkue pelaa juuri päättyneen A SM-karsinnan lisäksi nyt alkavaa miesten Kolmosta. Joukkueen valmentaja Atesin mukaan onkin tärkeää, että reservijoukkue pelaa vähintään Kolmosessa, mutta Kakkonen olisi joukkueelle ideaalinen sarjataso. Paineita Kakkoseen noususta ei tässä vaiheessa kuitenkaan ole.

– Joukkueesta halutaan tehdä aito reservijoukkue. Tässä vaiheessa ei vielä pystytä sanomaan ketkä edustuksen ryhmästä pelaavat reservijoukkueessa Kolmosta. Vaikuttavia tekijöitä on monia, esimerkiksi edustusjoukkueen terveystilanne. Ne, jotka eivät saa peliaikaa edustusjoukkueessa pelaavat reservijoukkueen kanssa, Ates kertoo.

Ates nimeää Kolmosen Länsi-Suomen lohkon suosikeiksi Interin, mutta mukaan suosikkilistalle mahtuvat myös MaPs Piffen ja Peimari United. Vaikka reservijoukkueen kokoaminen on vienyt aikansa, on joukkue nyt valmis tavoittelemaan kärkisijoja.

– Tämän kauden joukkueen kokoamiseen meni paljon aikaa, mutta loppujen lopuksi saatiin hyvä ryhmä pelaajia kasaan. Pelaajat ovat sitoutuneet ja harjoitelleet hyvin. Toiminta on lähellä liigajoukkuetta liittyen harjoitusmääriin ja -laatuun. Alkuvaihe oli raskasta, ja muutos herätti välillä tunteita, kun pelaajat joutuivat säännöllisesti pois mukavuusalueeltaan. Se on nyt kuitenkin takanapäin, Ates kertoo kauden alusta.

FC Interin reservijoukkue kaudella 2019:

Valmentajat Erol Ates ja Jani Mäenpää
Joukkueenjohtaja Mikko Tiainen
Huoltajat Mika Rantanen ja Nina Forsten-Lindman

FC Inter-Jomala IK lauantaina 6.4.2019 klo 14.30 Urheilupuiston yläkentällä.
Sisäänpääsymaksu otteluun on viisi euroa 12 vuotta täyttäneiltä.