Voitto SJK:sta nosti Interin viidenneksi ennen europudotuspelejä

Interille Veikkausliigan Mestaruussarjan päätöskierroksen panos oli selvä: vain voitto riittää nostamaan Interin sarjan vitossijalle ja parempiin asetelmiin ennen keskiviikkona alkavia europaikan ratkaisevia pudotuspelejä. Asetelma myös näkyi ottelussa SJK:ta vastaan heti alusta alkaen, sillä Inter lähti hyökkäämään aktiivisesti ja seinäjokiset puolestaan lähtivät hyydyttämään ottelun tasatilannetta.

Pallo oli ensimmäisen kerran SJK-maalivahti Markus Uusitalon takana 21. minuutilla, kun Petteri Forsellin oivaltava vapaapotku löysi Joel Rodriguezin ja espanjalaiskärki viimeisteli taidolla. Tiukassa tilanteessa avustavan erotuomarin lippu kuitenkin nousi paitsion merkiksi, vaikka katsomossa tuomariston näkemys ei saanutkaan ymmärrystä. Seuraava huippupaikka Interillä oli reilun puolen tunnin jälkeen Matias Tammisen keskityksen tiputtua Rodriguezin jalkaan. Ysipaita siirsi vielä Forsellille viereen, mutta SJK-puolustus ehti laukauksen väliin. Interillä oli vielä puoliajan lopussa erinomainen tilaisuus siirtyä johtoon, mutta Uusitalo venytti Tammisen puskuun yläkulmasta. Näin tauolle siirryttiin SJK:ta miellyttäneessä tasatilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui monella tapaa siitä, mihin ensimmäinen oli päättynyt. Inter pystyi vyöryttämään tilanteita vierasjoukkueen maalille, mutta ilman palkintoa. Lopulta kymmenen minuutin painostuksen jälkeen kotijoukkue sai palkintonsa. Forsellin pallo löysi Rodriguezin, joka sai ahdistettunakin siirrettyä pelivälineen takaa rangaistusalueelle tulleelle Juho Hyväriselle. SJK:n Pablo Andrade pyrki saamaan jalkaansa väliin, mutta osui lopulta vain Hyvärisen jaloille rangaistuspotkun arvoisesti. Lyhyen neuvonpidon päätteeksi pilkulle asteli Matias Tamminen, joka siirsi pallon varmasti maaliin ja lukemiksi 1-0.

Asetelmien muuttumisesta huolimatta Inter pystyi pitämään kontrollin ottelusta myös maalinsa jälkeen. Tilanne kuitenkin vaikeutui roimasti Mehmet Hetemaj’n Petteri Forselliin kohdistuneen rajun taklauksen jälkeen reilun tunnin pelin kohdalla. Tilanteen jälkiselvittelyssä erotuomari Oliver Reitala nousi pääosaan heiluttamalla keltaista korttia peräti neljälle eri pelaajalle. Yksi näistä oli Noah Nurmi, jolle varoitus oli ottelussa toinen ja siten ulosajon arvoinen.

Ensimmäisen puoliajan perusteella vähäkorttiselta peliltä vaikuttanut ottelu muuttui vielä aivan ottelun lopussa lukuisten keltaisten ja punaisten illaksi. Ensin David Accamia rikotaan vapaapotkun arvoisesti, mutta Reitalan näkemyksen mukaan Accam kaatuessaan liukuu toisen varoituksen arvoisesti. Ilman punaista ei jää vierailijakaan, sillä vain paria minuuttia myöhemmin Pablo Andrade katselee keltakorttia toistamiseen.

Pitkästä alivoimasta huolimatta Interin voitto ei ole kunnolla uhattuna viimeisen puolituntisen aikana, vaan tilastoihin merkitään varsin hallitun esityksen jälkeen 1-0-voittolukemat. Näin Inter on lopullisessa sarjataulukossa viides ja SJK kuudes. Keskiviikkona klo 18.00 pelattavassa ensimmäisessä europaikan ratkaisevassa pudotuspelissä Veritas Stadionille tulee vieraaksi VPS.

Interin päävalmentaja Ramiro Muñozin mukaan joukkue näytti vihdoin olevansa valmis. Hän oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen tiukassa paikassa.

– Minusta ekalla puolikkaalla peli oli satavarmasti meidän. Pelasimme tosi hyvin ja rohkeasti sekä pallon kanssa että ilman palloa. Toisella puoliajalla totta kai vastustaja muutti paria asiaa, mutta me teimme maalin ja näytimme kuinka hyviä olemme, Muñoz muistutti.

Viimeistä europelipaikkaa tavoittelevan joukkueen on voitettava sekä keskiviikkona pelattava ensimmäinen että lauantaina edessä oleva toinen pudotuspeliottelu. Muñozin mukaan tämänpäiväinen ottelu antoi joukkueelle uskoa myös pudotuspelejä ajatellen.

– Tämä oli ensimmäinen testi, että jos on pakko voittaa, olemmeko valmiita. Tänään olimme, espanjalaisvalmentaja iloitsi.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.