Viime minuutin maali jätti Interin pisteittä Lahdessa

FC Inter kärsi Lahdessa yhden maalin tappion, joka sinetöitiin FC Lahden rangaistuspotkulla ottelun viimeisellä varsinaisella peliminuutilla. Kotijoukkue vei ottelun maalilukemin 2-1.

Interin avauksessa nähtiin tänään edellisestä ottelusta muuttunut kokoonpano. Tiivis ottelutahti sai Interin valmennuksen valitsemaan ottelun avaukseen jopa kuusi eri pelaaja kuin viime ottelussa. Avauskokoonpanoon Lahtea vastaan nousivat Markus Arsalo, Juho Hyvärinen, Luka Kuittinen, Joonas Lepistö, Elias Mastokangas ja Walter Viitala.

Inter hallitsi ottelua ensimmäisen puoliskon ajan ja ensimmäinen maali syntyi Petteri Forsellin vapaapotkusta Rick Kettingin viimeistelemänä jo 7. peliminuutilla. Osuma jäi Interin ainoaksi, vaikka ensimmäiselläkin puoliskolla nähtiin monia hyviä laukauksia kohti Lahden maalia, useita Tommi Jyryn toimesta. Ensimmäisen puoliajan lisäaika oli käynnissä, kun Interin puolustuspäässä nukahdettiin hetkeksi, ja Lahti sai ensimmäisen osumansa. Lahden avausmaalin Viitalan selän taakse boksista laukoi Kevin Kouassivi-Benissan Albion Ademin syötöstä.

Toiselle puoliajalle Lahti oli saanut rivejään tiiviimmäksi ja Interin kulku hyökkäyspäähän ei enää tuottanut yhtä paljon tilanteita Antonio Regueron hoidettavaksi. Laukaustaan pääsi kuitenkin koittamaan mm. Joonas Lepistö ja Elias Mastokangas pariinkin otteeseen. Ottelun ratkaisu tapahtui 89. peliminuutilla, kun erotuomari Mohammad Al-Emara näki pelaajien hämmästykseksi rikkeen Matias Tammisen puolustuksessa maalin edessä. Macoumba Kandjin rangaistuspotkuosuma vei Lahden 2-1 -voittoon.

Epäoikeudenmukaiselta tuntunut tuomio kuumensi tunteita Interin penkillä, ja tuomaristo turvautui kortteihin penkin rauhoittamiseksi. Lopputulemana valmentaja Xavi Calabuig sai katsella punaista korttia.

Päävalmentaja Miguel Grau oli vähäsanainen tappion jälkeen.

– Teimme paljon töitä voittaaksemme, ja hävisimme pienen virheen vuoksi. Joitain asioita ei voi kontrolloida.

– Vaihdoimme pelaajia avaukseen, koska pelasimme kolme päivää sitten ja kaikki pelaajat eivät olleet valmiita. Olin tyytyväinen erityisesti ensimmäisellä puoliajalla, kun teimme hyviä asioita kentällä. Maalipaikkoja oli, mutta niistä ei onnistuttu, ja se on jalkapalloa. Pitää olla parempi boksissa.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.