Otteluraportti: TPS – FC Inter 1-0 (1-0)

Maalit

1-0 Aldayr Hernandez 11. min

Inter: Henrik Moisander, Jesper Engström (Kevin Kouassivi-Benissan 67. min), Rick Ketting, Alvaro Muniz, Benjamin Källman (Taiki Kagayama 67. min), Elias Mastokangas (Matias Ojala 46. min), Timo Furuholm, Aleksi Paananen, Arttu Hoskonen, Martti Haukioja (Noah Nurmi 80. min) ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Anthony Annan ja Roope Kantola.

Veikkausliigan kauden 2020 ensimmäinen Turun derby päättyi TPS:n voittoon 1-0(1-0). Tappiosta huolimatta Inter jatkaa Veikkausliigan ykköspaikalla.

Inter vei ottelun tapahtumia ennakkokaavailujen mukaan pelin alusta asti. Tästä huolimatta kotijoukkueen statuksella pelannut TPS meni johtoon 11. minuutilla Aldayr Hernadezin puskumaalilla. Ottelun lopulta ainoaksi jääneen osuman syötti vapaapotkusta Santeri Haarala.

Ottelun juoni oli TPS:n maalin jälkeen selkeä. TPS-bussi parkkiin Jere Koposen vartioiman maalin eteen ja siitä mahdollisuuksien mukaan vastahyökkäyksiin. Inter taas pyrki kaikin keinon murtamaan TPS:n puolustuksen siinä kuitenkin onnistumatta.

Ensimmäisellä jaksolla Inter sai luotoa keskityspaikkoja, mutta päättäjiä näille palloille ei löytynyt. Lähimmäs maalia joukkue pääsi Connor Ruanen antamasta kulmapotkusta, jonka Rick Ketting puski ylärimaan 38. minuutilla.

TPS:n sauma toiseen maaliin tuli kesken Inter-painostuksen, kun Mika Ääritalo pääsi puolittaiseen läpiajoon vastahyökkäyksestä. Inter-vahti Henrik Moisander torjui kuitenkin helposti entisen seurakaverinsa alakulmaan suuntautuneen laukauksen.

Toisen jakson alku oli avausjakson toisinto, Interin pitäessä palloa TPS:n kenttäpuoliskolla. Ensimmäisen todellisen maalitilanteen toisella puoliajalla loi TPS. Arttu Hoskonen sai kuitenkin lopulta peitettyä Oskari Jakosen laukauksen uhrautuvalla liukutaklauksella.

Ottelun loppua kohti paine TPS:n päädyssä kasvoi minuutti minuutilta. Timo Furuholm puski pallon ylärimaan 69. minuutilla. Taiki Kagayamalla oli 77. minuutilla lähes varmalta näyttänyt tilanne, jonka Koponen peitti jalallaan.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Koponen torjui upeasti Matias Ojalan noston, Arttu Hoskonen laukauksen sekä Rick Kettingin puskun. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Furuholm puski niukasti ohi. Vielä ottelun viimeisellä minuutilla Kevin Kouassivi-Benissanilla oli erinomainen paikka tasoitukseen, mutta hänen puskunsa suuntautui avopaikasta ohi maalin.

Tappioon päättynyt ottelu oli Inter-luotsi Jose Riveiron mukaan ennakoidun kaltainen.

– Ottelu oli täysin sen kaltainen kuin ennakoimme. Pelissä tapahtui juuri se, millä tavalla heillä (TPS) oli mahdollisuus saada pisteitä tästä ottelusta. Nopea maali erikoistilanteesta, minkä jälkeen he pystyivät tappamaan aikaa ja saamaan pelistä vauhdin pois. En voi sanoa, että olisimme pelanneet huonosti. Loimme tilanteita, mutta maalit jäivät tänään uupumaan, totesi Interin päävalmentaja Riveiro ottelun jälkeen.

Tappioasemassa pelaaminen syvällä puolustavaa joukkuetta vastaan ei ole Riveiron mukaan helppoa Veikkausliigassa.

– Takaa-ajajan asemassa matalaa blokkia vastaan ei ole koskaan helppo pelata. Meillä oli kuitenkin omat paikkamme, mutta emme saaneet maaleja. Heidän maalivahtinsa Jere Koponen oli ottelun pelaaja tänään, summasi Riveiro ottelun kulun.

Vaikka tappio Interin leirissä luonnollisesti harmittaa, ei päävalmentajan mukaan joukkueella ole syytä painaa päätä pensaaseen.

– Totta kai tämä tappio harmittaa. Otteluita tulee eteen kuitenkin nopeaan tahtiin, joten aikaa murehtimiselle ei ole, vaan käännämme katseet huomisesta lähtien tulevaan Honved-otteluun. Myös Veikkausliigassa olemme edelleen hyvissä asemissa, päätti Inter-luotsi Riveiro.