Otteluraportti: RoPS – FC Inter 0-2 (0-1)

0-1 Albion Ademi 35. min

0-2 Filip Valencic 86. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Daan Klinkenberg, Alvaro Muniz, Filip Valencic (Mikke Louhela 89. min), Albion Ademi (Elias Mastokangas 68. min), Timo Furuholm, Niko Markkula, Aleksi Paananen (Niilo Mäenpää 74. min) ja Mikko Kuningas.

Vaihdossa: Aati Marttinen ja Arttu Hoskonen

FC Inter otti vakuuttavan 0-2 (0-1) vierasvoiton Rovaniemen Palloseuran vieraana. Maaleista melko laiskatempoisessa ottelussa vastasivat Albion Ademi ja Filip Valencic.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Inter oli pallollisesti aktiivisempi, mutta hallinta ei tuottanut montaakaan vaaratilannetta RoPS-maalille.

Ensimmäistä maalia kohti tullutta laukausta saatiin odotella aina 34. minuutille, jolloin kotijoukkueen Tarik Kada laukoi kaukaa päin Henrik Moisanderia.

Minuuttia myöhemmin iski Inter ottelun avausmaalin. Timo Furuholm pelasi pallon Albion Ademille, joka laukoi sen maalin vasempaan yläkulmaan. Maali oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa pelanneelle Ademilla kauden ensimmäinen.

Kotijoukkue RoPS sai parhaan paikkansa 41. minuutilla, kun Atte Sihvonen pelattiin vapaaseen paikkaan 16-alueen sisälle. Laukaus meni kuitenkin reilusti ohi maalin.

Oman leimansa pelin toiselle jaksolle antoi RoPS:n Tarik Kadan saama punainen kortti heti toisen jakson alussa. Ulosajon seurauksena Inter sai ottelussa pallonhallinnan entistä selkeämmin itselleen.

Interin toinen maali oli lähellä 49. minuutilla, kun Filip Valencic pääsi laukomaan. RoPS-vahti Antonio Reguero sai nostettua laukauksen kuitenkin yli maalin.

Inter ei selkeästä hallinnasta ja pitkistä hyökkäyksistä huolimatta saanut luotua tilanteita RoPS-maalille. Vastaiskuja kytännyt RoPS sai muutamalla kaukolaukauksella hätyyteltyä Interin maalia.  Henrik Moisander oli tilanteissa kuitenkin valppaana ja sai pidettyä maalinsa puhtaana läpi ottelun.

Ottelun lopullisesti ratkaissut toinen maali syntyi neljä minuuttia ennen ottelun loppua Filip Valencicin lauottua pallon Furuholmin syötöstä alakulmaan.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro oli pelissä tyytyväinen vain pelin lopputulokseen.

– Peli ei ollut tänään sitä, mitä sen olisi pitänyt olla. Heikko esitys, mutta olen erittäin tyytyväinen siihen, että voitimme ottelun. Rovaniemeltä ei ole koskaan helppoa saada pisteitä, muistutti Riveiro.

Riveiron mukaan matalalla puolustaneen RoPS:n puolustuksen murtaminen tuotti joukkueelle ongelmia.

– RoPS:n kompakti joukkuepuolustus tuotti meille omat haasteet tänään. Pelitempo hitaalla alustalla ei antanut lopulta mahdollisuuksia murtaa heidän puolustustaan. Ainoa onnistuminen tuli Ademin upean yksilösuorituksen seurauksena, totesi Riveiro.

Ristiriitaisissa tunnelmissa pelin jälkeen ollut Inter-luotsi iloitsi lopulta ottelun voitosta.

– Tunnelmat ovat vähän ristiriitaiset. Nyt pitää kuitenkin olla iloinen voitosta. Olemme siinä vaiheessa kautta, jolloin pisteet ovat tärkeitä. Nyt saimme niitä kolme. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti seuraavia otteluita, päätti Riveiro.

Interin seuraava ottelu on ohjelmassa viikon kuluttua sunnuntaina (4.8.) Veritas Stadionilla IFK Mariehamnia vastaan.