1-0 Ilmari Niskanen 62. min

2-0 Petteri Pennanen 68. min

Inter: Henrik Moisander, Miro Tenho, Daan Klinkenberg (Daniel Kamy 69. min), Alvaro Muniz(Anthony Annan 79. min), Filip Valencic, Timo Furuholm, Niko Markkula(Albion Ademi 54. min), Mika Ojala, Aleksi Paananen, Arttu Hoskonen ja Mikko Kuningas.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Elias Mastokangas, Hanson Boakai ja Mikke Louhela.

FC Interin voittoputki tuli päätökseen lauantaina Kuopion Savon Sanomat Areenalla, missä se joutui tunnustamaan Kuopion Palloseuran 2-0(0-0) paremmakseen. Kotijoukkueen maaleista vastasivat järjestyksessä ottelun toisella jaksolla Ilmari Niskanen ja Petteri Pennanen.

Lauantain ottelu oli kaksijakoinen Interin hallitessa ensimmäistä ja KuPS toista puoliaikaa. Erityisesti ottelun alku oli Interiltä hyvää pelaamista. Ottelun toisella minuutilla Mikko Kuningas pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta KuPS- vahti Otso Virtanen venyi upeaan torjuntaan.

Pelin kahdeksannella minuutilla Timo Furuholm ohjasi Kuninkaan keskityksestä. Kuopiolaisten puolustus sai kuitenkin jalkansa väliin ja pallo meni lopulta ohi maalin.

Ottelun 14. minuutin kohdalla Filip Valencic pääsi läpi, mutta Virtanen sai peitettyä epätasapainosta lähteneen laukauksen. Tilanteessa KuPS-puolustaja Tabi Manga kopsautti monen mielestä rankkarin arvoisesti Inter-hyökkääjää juuri ennen hänen maalintekoyritystään.

Minuutti Valencicin paikan jälkeen pääsi KuPS:n laitapelaaja Ilmari Niskanen hyvää maalipaikkaan. Kova oikean jalan laukaus meni takaa kuitenkin ohi.

KuPS-pelaajista myös Ats Purjeella, Ariel Ngueukamilla ja Petteri Pennasella oli omat paikkansa, mutta yritykset päätyivät joko ohi-laukauksiin tai Henrik Moisanderin torjuntoihin.

Ottelun toiselle jaksolle kotijoukkue tuli vahvasti. Hallinta tuotti tulosta 62. minuutilla, kun Ilmari Niskanen päätti vastahyökkäyksen tarkkaan laukaukseen Inter-maalin takakulmaan. Tilanteen pohjustivat Ngueukam ja Pennanen. KuPS-kapteeni Pennanen tuplasi KuPS-johdon 68. minuutilla laukomalla pallon voimalla Inter-maalin oikeaan alakulmaan.

Inter ei saanut oikein missään vaiheessa takaa-ajoa aikaiseksi. Todellisuudessa kolmas KuPS-maali oli lähempänä kuin Interin kavennus. Moisanderin upea vastaantulo neljä minuuttia ennen loppua piti kuitenkin numerot ennallaan.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro harmitteli, ettei joukkue saanut hyödynnettyä pelin hallintaa ensimmäisellä jaksolla.

– Ensimmäinen jakso meni suunnitelmien mukaan. Emme kuitenkaan saaneet käytettyä maalipaikkoja hyväksemme, totesi Riveiro pelin jälkeen.

Riveiron mukaan ottelun toisella jaksolla joukkueen keskittyminen herpaantui, mikä näkyi lopulta heikkona puolustamisena maaleihin johtaneissa tilanteissa.

– Meidän keskittyminen ei ollut toisella jaksolla niin hyvää kuin sen pitäisi olla. Tämän lisäksi puolustimme kaksi tilannetta huonosti, mitkä maksoivat meille lopulta tämän ottelun, harmitteli Riveiro.

Interillä on Veikkausliigan runkosarjassa jäljellä kolme ottelua, joissa se kohtaa HIFK:n, KPV:n ja Ilveksen. Näihin otteluihin joukkueen tavoite on selvä.

– Pyrimme saavuttamaan kolmesta jäljellä olevasta otteluista mahdollisimman monta pistettä, jotta saamme hyvät lähtökohdat mestaruussarjaan, päätti Riveiro.

Seuraavassa Veikkausliigaottelussa Inter kohtaa ensi viikon perjantaina (16.8.) Veritas Stadionilla HIFK:n.