17.6.2020

Otteluraportti: Jippo – FC Inter 0-1 (0-1)

Kuva: Tero Wester

Suomen Cup 17.6.2020

Jippo – FC Inter 0-1 (0-1)

 

Maalit:

0-1 Rick Ketting 45. min

 

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen, Rick Ketting, Noah Nurmi (Roope Kantola 87. min), Anthony Annan, Liliu, Kevin Kouassivi-Benissan, Elias Mastokangas, Taiki Kagayama, Martti Haukioja (Arttu Hoskonen 65. min) ja Connor Ruane (Jesper Engström 72. min).

Vaihdossa: Aati Marttinen, Rodney Klooster, Jan Heinonen ja Jasper Yrjas.

 

FC Inter ei antanut kakkosessa pelaavan Jipon yllättää itseään Joensuun Mehtimäessä pelatussa Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa. Voittoon riitti lopulta Rick Kettingin avausjakson lopussa puskema maali.

Ottelu oli ennakoidun kaltainen. Epätasainen ja huonossa kunnossa ollut tekonurmimatto vaikeutti molempien joukkueiden pallollista pelaamista, minkä seurauksena pallo oli normaalia enemmän ilmassa. Ottelusta olisi voinut tulla Interin kannalta helpompi, jos pelin neljännellä minuutilla nähty tolppa olisi pomppinut sisään.

Inter piti ottelussa enemmän palloa, Jipon saadessa paikkansa erikoistilanteista ja vastahyökkäyksistä. Henrik Moisanderin torjuttavaksi tuli avausjaksoilla pari keskitystä, mutta muuten hän sai seurata peliä ilman häiriötekijöitä.

Voittomaaliksi lopulta jäänyt osuma syntyi pelin 45. minuutilla, kun Rick Ketting puski Connor Ruanen lähettämän kulmapotkun etualueelta verkkoon.

Pelin toinen jakso oli pitkään Interin heiniä, mutta kun toista maalia ei parista hyvästä paikasta syntynyt sai Jippo myös painetta Moisanderin maalille. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Inter-vahti venyi upeasti Pavel Nazimovin laukauksen kulmapotkuksi.

Inter kesti lopulta melko helposti kotijoukkueen painostuksen ja eteni voiton myötä Suomen Cupin puolivälieriin, missä se kohtaa keskiviikkona 24.6. Veritas Stadionilla KuPS:n.

Päävalmentaja Jose Riveiron mukaan ottelu oli pitkälti ennakko-odotuksien mukainen.

– Olosuhteet olivat haastavat molemmille joukkueille. Ottelussa nähtiin paljon kaksinkamppailuja ja kakkospalloja. Meidän esityksemme tänään oli erittäin ammattimainen ja keskittynyt, mistä kiitos pelaajille, kiitti Inter-luotsi ryhmäänsä.

Interin tavoite ottelusta oli luonnollisesti jatkopaikka. Sen joukkue saavutti, vaikka pelaaminen itsessään jäi Inter-luotsia harmittamaan.

– Valitettavasti emme pystyneet tarjoamaan yleisölle parempaa. Ensimmäisellä jaksolle meillä oli paikkamme, mutta toisella tasomme laski. Meidän tavoitteena oli mennä tästä ottelusta jatkoon. Onnistuimme siinä, joten meidän täytyy olla myös tyytyväisiä, huomautti Riveiro.

Riveiro oli mielissään ensimmäisestä kilpailullisesta ottelusta sitten maaliskuun alun.

– Tämä oli pitkästä aikaa meille kilpailullinen ottelu. Vaikka Jippo pelaakin meitä alempana, niin hyvin organisoituna joukkueena he antoivat hyvän vastuksen. Tämä auttaa meitä edelleen valmistautumisessa pitkän pelaamattoman jakson jälkeen ensi viikon KuPS-peliin ja myös tuleviin Veikkausliigaotteluihin, päätti Riveiro.

Interin ottelut Suomen Cupissa jatkuvat siis viikon kuluttua keskiviikkona KuPS:aa vastaan. Veritas Stadionilla pelattavan ottelun järjestelyistä ja lipunmyynnistä tiedotetaan tarkemmin lähipäivinä.