Otteluraportti: Ilves – FC Inter 0-2 (0-0)

0-1 Filip Valencic 51. min

0-2 Filip Valencic 82. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen (Martti Haukioja 60. min), Rick Ketting, Anthony Annan (Taiki Kagayama 75. min), Alvaro Muniz, Benjamin Källman (Timo Furuholm 75. min), Kevin Kouassivi-Benissan, Aleksi Paananen, Arttu Hoskonen, Filip Valencic (Liliu 87. min) ja Connor Ruane (Jesper Engström 87. min).

Vaihdossa: Aati Marttinen ja Matias Ojala.

FC Inter jatkoi vahvoja otteitaan Veikkausliigassa voittamalla Ratinan stadionilla Ilveksen 0-2 (0-0). Ottelun sankariksi nousi Filip Valencic kahdella maalillaan.

Ottelu oli kauttaaltaan tasainen. Avauspuolikkaalla Ilves oli loppua kohti niskan päällä, mutta ei saanut lopulta luotua kunnon tilanteita Henrik Moisanderin maalille.

Kunnon maalitilanteita joukkueilla oli yhdet. Kotijoukkue oli lähempänä maalia jo neljännellä minuutilla, kun Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukomaan vapaapotkusta. Interin maalivahti Moisander sai kuin ihmeen kaupalla ohjattua pallon yläriman kautta ohi maalin.

Interin paras tilanne maalintekoon nähtiin reilun vartin pelin jälkeen. Connor Ruanen laukaus Valencicin syöttöön nousi kuitenkin reilusti yli maalin.

Toisella jaksolla Inter sai pelinsä kulkemaan. Joukkue teki ansaitun johtomaalin 51. minuutilla. Maalin teki Alvaro Munizin läpisyötöstä Filip Valencic.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin Aleksi Paanasella oli lähes identtinen tilaisuus tuplata Inter-johto, mutta laukaus meni vähän ohi Mika Hilanderin vartioiman maalin.

Kotijoukkueen vahva jakso ottelussa oli reilun tunnin kohdalla. Ala-Myllymäki osui toistamiseen ylärimaan 61. minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin Iiro Järvinen pääsi laukomaan 16-rajalta. Laukaus meni hiukan oikealta ohi.

Myös Ilveksen keskikenttäpelaaja Jairilla oli hyvä vetopaikka 71. minuutilla, mutta laukaus nousi vähän yli maalin.

Inter ratkaisi ottelun lopullisesti noin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Maalista vastasi vaihdosta kentälle tulleen Timo Furuholmin loistavasta esityöstä avausmaalin tapaan Valencic.

Ottelun lopussa Ilves pelasi palloa suoraviivaisesti Interin maalille. Interin puolustus selvitti kaikki tilanteet kuitenkin tyylikkäästi maalivahti Moisanderin johdolla.

Päävalmentaja Jose Riveiro oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Olen erittäin tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen. Ne ovat joukkueelle tärkeitä monella tavalla, iloitsi Riveiro.

Ensimmäistä jaksoa Inter-luotsi piti tasaisena, kun taas toisen jakson pelaamisessa Inter otti enemmän riskejä.

– Avausjakso oli melko tasainen. Ilves oli sen lopussa meitä vahvempi. Pelasimme rohkeammin toisella jaksolla ja saimme pelin hallinnan itsellemme, näki Riveiro.

Inter pystyi toisella jaksolla pitämään muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kotijoukkueen etäällä maalistaan.

– Pystyimme keskittymään todella hyvin heidän erikoistilanteisiinsa ja keskityksiin. Meidän vahva puolustuspelaamisemme oli takeena kolmelle pisteelle tänään, totesi Riveiro

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat torstaina, jolloin pelataan kauden viimeinen runkosarjan kotiottelu, jossa vastaan asettuu sarjapaikastaan taisteleva TPS.