Otteluraportti: IFK Mariehamn – FC Inter 2-0 (1-0)

1-0 Albion Ademi 12. min

2-0 Peter Makrillos 70. min

Inter: Henrik Moisander, Jesper Engström (Kevin Kouassivi-Benissan 73. min), Juuso Hämäläinen, Rick Ketting, Noah Nurmi (Martti Haukioja 46. min), Alvaro Muniz, Elias Mastokangas (Matias Ojala 73. min), Timo Furuholm, Taiki Kagayama (Liliu 67. min), Aleksi Paananen (Anthony Annan 74. min) ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen ja Jan Heinonen

FC Inter kärsi keskiviikkona tappion 2-0(1-0) IFK Mariehamnille Wiklöf Holding Areenalla pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Kotijoukkueen maalit ottelussa tekivät ensimmäisellä jaksolla Albion Ademi ja toisella puoliajalla osunut Peter Makrillos.

Kotijoukkue pääsi ottelussa niskan päälle reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Albion Ademi päätti oman kuljetuksensa tarkkaan laukaukseen maalin vasempaan kulmaan.

Vahvaa suunnamuutospelaamista avausjaksolla esittänyt IFK pääsi yrittämään seuraavan kerran maalia reilun vartin kohdalla. Tällä kertaa Henrik Moisander torjui hyvin Peter Makrillosin laukauksen. IFK:n seuraava paikka syntyi 30. minuutilla, kun Frankline Okoye pääsi tykittämään. Tämän laukauksen Moisander torjui yläkulmasta.

Inter piristyi vaisun avausjakson jälkeen toiselle puoliajalle. Joukkue sai pidettyä palloa hyvin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla, mutta kunnon uhkaa Forsmanin maalille ei joukkue pystynyt luomaan.

Interin hakiessa tasoitusta rohkealla pelaamisella, pääsi kotijoukkue avausjakson tapaan aiheuttamaan Interille ongelmia vastahyökkäyksillä. Varsinkin Ademi ja Makrillos olivat pelipäällä.

IFK-kaksikko värkkäsi lopulta myös heidän toisen maalinsa 70. minuutilla. Maaliverkkoa heilutti tällä kertaa pallon 20 metristä alakulmaan laukonut Makrillos.

IFK:n toinen maali herätti Interin, jonka peli piristyi selvästi vaihtojen myötä. Timo Furuholm pääsi laukomaan seinäpelin päätteeksi 81. minuutilla, mutta Forsman torjui laukauksen upeasti.

Inter-paidassa kaudella 2007-2009 pelannut maalivahti nappasi käsiinsä myös taidokkaasti Rick Kettingin puskun minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua.

Kovasta yrityksestä huolimatta Inter ei saanut ottelussa tehtyä maalia, joten tällä kertaa pisteet ottelusta jäivät kotijoukkueelle.

Ottelun lopputulos jäi luonnollisesti harmittamaan päävalmentaja Jose Riveiroa.

– Tulos harmittaa ja se, miten esiinnyimme kentällä. Nyt vastuumme on analysoida, miksi näin kävi, totesi Riveiro pelin jälkeen.

Inter-luotsin mukaan ottelu lähti sivuraiteelle heti alusta lähtien. Toisella jaksolla peli parani, mutta jotain jäi edelleen puuttumaan.

– Emme päässeet peliin mukaan alussa ja pitkälti sen takia ottelusta tuli meille vaikea. Toisella jaksolla saimme luotua painetta, mutta emme missään vaiheessa päässeet ihan parhaimmalle tasollemme, näki Riveiro

Vaikka oma joukkueen oma pelaaminen jäi harmittamaan Inter-valmentajaa, antoi hän tunnustuksen myös IFK:n hyvälle pelaamiselle.

– Kaikki kunnia IFK:lle. He olivat parempia tänään. Varsinkin avausjaksolla he pystyivät eliminoimaan vahvuutemme kentällä. Emme saaneet heitä oikein missään vaiheessa ensimmäisellä jaksolla jyrän alle, päätti Riveiro.

Inter jatkaa otteluitaan Veikkausliigassa jo sunnuntaina, jolloin Veritas Stadionille saapuu vieraaksi FC Haka. Ottelu alkaa kello 18.30.