Otteluraportti: IFK Mariehamn-FC Inter 1-2(0-2)

0-2 Filip Valencic 44. min

1-2 Aristote Mboma 83. min

Inter: Aati Marttinen, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Daan Klinkenberg, Daniel Kamy (Arttu Hoskonen 64. min), Alvaro Muniz, Filip Valencic (Joona Järvistö 90. min), Timo Furuholm, Niko Markkula, Mika Ojala (Niilo Mäenpää 75. min) ja Mikko Kuningas.

Vaihdossa: Henrik Moisander ja Lassi Viholainen.

FC Inter otti kolmannen peräkkäisen voiton Veikkausliigassa, kun se haki täyden pistepotin IFK Mariehamnin kotikentältä Wiklöf Holding Arenalta. Ottelun lopputulos oli 1-2 (0-2).

Inter oli vahva pelin alussa. Se pystyi haastavissa olosuhteissa pitämään palloa IFK:n kenttäpuoliskolla, eikä kotijoukkueella ollut mitään asiaa Interin maalille. Inter-hallinnasta huolimatta lähimpänä maalia oli ensimmäiseksi IFK. Aati Marttinen sai venyttyä kuitenkin Aapo Mäenpään laukauksen ylärimaan.

Ottelu ratkesi lopulta avausjakson viimeisen kymmenen minuutin aikana, jolloin Inter sai pallon kahdesti Oskari Forsmanin vartioimaan maaliin. Avausmaalista vastasi Timo Furuholm 36. minuutilla. Minuutti ennen taukoa Filip Valencic karkasi läpiajoon, eikä erehtynyt.

Ottelun toinen jakso oli kummaltakin joukkueelta melkoista taistelua. IFK haki vimmatusti tasoitusta, Interin keskittyessä oman maalinsa varjeluun. Varsinkin pelin viimeinen kymppi oli yleisöön menevää pelaamista puolin ja toisin.

Kotijoukkueen Rick Ketting oli lähellä maalia 80. minuutilla, mutta Mikko Kuningas blokkasi uhrautuvasti kovan laukauksen.

Timo Furuholmilla oli oma paikkansa ratkaista ottelu 83. minuutilla, mutta Forsman peitti 1v1-tilanteen hyvällä vastaantulolla.

Minuutti Furuholmin tilanteen jälkeen pallo oli Inter-maalissa. Maalista vastasi tarkalla sijoituksella suoraan syötöstä Aristote Mboma.

Inter sai huokaista kotijoukkueen painostuksen alla hetken, kun IFK-toppari Ketting hölmöili itsensä ulos toisen varoituksen seurauksena viisi minuuttia ennen loppua.

Vajaalla pelaamisesta huolimatta kotijoukkue sai painettua pelin Inter-päätyyn väkisin. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Robin Sid laukoi pallon vapaapotkusta kohti yläkulmaa. Marttinen Inter-maalilla venyi tilanteen kuitenkin kulmaksi.

Inter kesti lopulta kaikki IFK:n hyökkäykset ja nousi voitosta saadun kolmen pisteen turvin sarjataulukossa toiseksi.

Joukkueen päävalmentaja Jose Riveiro oli pelin jälkeen helpottunut.

– Olimme valmiita pelaamaan juuri tuolla tavalla kuin kentällä nähtiin. Maarianhaminasta on vaikea saada pisteitä, mutta olen todella iloinen, että onnistuimme siinä. Taistelimme varsinkin pelin lopussa upeasti jokaisen pelaajan voimin, iloitsi Riveiro pelin jälkeen.

Varsinkin toisen jakson taistelu haastavissa olosuhteissa sai kehut Inter-luotsilta.

– Uhrauduimme, taistelimme ja voitimme kaksinkamppailuja. Joukkue oli henkisesti todella vahva tänään. Se loi pohjan tälle tulokselle, päätti Riveiro.

Interin seuraava ottelu Veikkausliigassa on ohjelmassa perjantaina Veritas Stadionilla KuPS:aa vastaan.