1-0 Filip Valencic 9. min
2-0 David Browne 16. min
3-0 Roope Riski 54. min
4-0 Atomu Tanaka 67. min

Interin matka kauden 2021 Suomen Cupissa päättyi tylysti Helsingin Bolt Arenalla pelattuun välieräotteluun. HJK:n aikaiset maalit pakottivat Interin hyökkäämään, mutta tällä kertaa tuloksetta. Lopulta tulostaululle kirjattiin selkeät 4-0-lukemat ja HJK matkaa cupin finaaliin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti kovalla prässipelillä. Ottelun avausmaali syntyi jo kamppailun 9. minuutilla ja HJK:n hallinnasta huolimatta se oli ennen kaikkea Inter-puolustuksen epäonnisen syötönkatkon tulosta. Arttu Hoskosen katkoyritys kimposi  omasta pelaajasta suoraan HJK:n Roope Riskille, jolle oli turhankin helppoa syöttää Filip Valencic erinomaiseen maalipaikkaan. Slovenialainen ei tuntenut armoa, vaan siirsi helsinkiläiset johtoon.

Isäntäjoukkue tuplasi johtolukemansa vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Tähän asti pelkkiä nollapelejä pelanneelle Inter-puolustukselle myös toinen takaiskumaali tuli ikävällä tavalla maalivahti Aati Marttisen avauksen kimmottua HJK-pelaajaa päin. HJK-hyökkääjän syöttö keskellä olleelle David Brownelle tarjosi tälle täysin tyhjän maalin, johon pallo oli helppo ampua. Maalien jälkeen myös Inter pääsi paremmin peliin kiinni, mutta taukolukemiksi jäivät kuitenkin 2-0.

Toisella puoliajalla Inter lähti nostamaan pelaamisensa riskitasoa viimeisenä yrityksenä kääntää ottelu edukseen. Kavennusmaalin sijaan tarjolla oli kuitenkin vain lisää kylmää vettä niskaan. HJK sai rangaistuspotkun käsivirheestä pian toisen puoliajan alkuun, josta Roope Riski iski jo 3-0-lukemat.

Inter jatkoi hyökkäämistä urhoollisesti myös kolmen maalin tappioasemassa. HJK oli kuitenkin tyly isäntä ja pääsi puhkomaan Interin puolustuksen maalin arvoisesti uudelleen 67. minuutilla, jolloin maalintekijänä oli Atomu Tanaka. Selvissä 4-0-lukemissa pelin intensiteetti laski ja enempää maaleja ei lopulta nähty. Näin ottelun päätteeksi Inter-pelaajien ei auttanut kuin tunnustaa HJK paremmakseen.

Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan loppulukemat eivät jättäneet mitään epäselvää.

– HJK oli tänään parempi kuin kertaakaan tällä kaudella ja se oli liikaa meille. Kaikki mitä sanon 4-0-tuloksen jälkeen kuulostaa selittelyltä, enkä halua selitellä mitään. HJK oli parempi tänään ja siinä se.

– Meille tämä oli tämän kilpailun viimeinen ottelu ja uusi kilpailu odottaa, joten meidän on otettava opiksemme tästä pelistä niin paljon kuin mahdollista, Riveiro muistutti viitaten kahden viikon kuluttua alkavaan Veikkausliigaan.