1-1 Mika Ojala 74. min
2-1 Evans Mensah 75. min

Inter: Henrik Moisander, Luciano Balbi, Juuso Hämäläinen (Daan Klinkenberg 51. min), Miro Tenho, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Niko Markkula (Timo Furuholm 71. min), Aleksi Paananen, Niilo Mäenpää, Mikko Kuningas (Mika Ojala 61. min) ja Eero Tamminen.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Lassi Viholainen, Hanson Boakai ja Arttu Hoskonen.

FC Interin Veikkausliigakausi 2019 alkoi 1-2(0-0) tappiolla puolustavan mestari HJK:n vieraana. Interin kauden avausmaalin teki Mika Ojala. Klubin molemmista maaleista vastasi Evans Mensah.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla ei maalitilanteilla mässäilty. HJK:n pitäessä palloa Inter keskittyi pysymään organisoituneena ja iskemään vastaan kotijoukkueen pallonmenetyksistä.

HJK ei pystynyt hyödyntämään pallonhallintaa, eikä Interillä ollut oikeastaan minkäänlaisia vaikeuksia pitää Klubi pois maalitilanteista.

Inter sai pallollista pelaamistaan toiminaan mitä pidemmälle avausjakso eteni. Maalitilanteiden luomiseen olisi tarvittu vielä huolellisempaa pelaamista. Nyt viimeiset syötöt polttivat liikaa pelaajien jaloissa.

Ottelun toiselle jaksolle HJK tuli vahvasti ja pakotti Interin puolustamaan syvällä oman maalin edessä. Paine muodostui lopulta liian kovaksi. Kotijoukkue onnistui lopulta ansaitusti maalinteossa 66. minuutilla, kun Evans Mensah puski Nikolai Alhon keskityksen maaliin.

HJK:n avausmaali herätti myös Interin. Joukkue koki uudestisyntymän ja se sai pakotettua rohkealla pelaamisella HJK:n puolustuskannalle.

Inter käytti vahvan hetkensä hyväksi. Pelin 74. minuutilla Alvaro Muniz vapautti upealla syötöllä Mika Ojalan maalintekoon. Tarkka sijoitus oikeaan kulmaan ei jättänyt Maxim Rudakoville saumoja torjuntaan.

Interin riemu tasoituksesta loppui kuitenkin lyhyeen, kun Mensah vei seuraavalla minuutilla Klubin jälleen johtoon. Maalin pohjusti avausosuman tapaan laitapuolustaja Alho, joka laukoi pallon tolppaan, mistä se kimposi Henrik Moisanderin selän kautta illan sankari Mensahille.

Maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi, mikä tiesi kauden avausta tappiolla. Takaisin voittokantaan joukkueella on mahdollisuus päästä ensi viikon maanantaina (8.4.), jolloin se matkustaa Vaasaan VPS:n vieraaksi.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro ei ollut tyytyväinen näkemäänsä. Interin pallollinen pelaaminen HJK:n avausmaaliin asti jätti paljon toivomisen varaa.

– Emme saaneet pallollista peliä toiminaan. Tiesimme, että ottelussa tulee eteen vaikeita hetkiä, mutta ihan näin paljon ei niitä odotettu. Tänne ei ole koskaan helppo tulla ja kontrolloida ottelua täysin haluamallasi tavalla. Jos HJK saa pitää palloa noinkin paljon kuin tänään, on se vain ajan kysymys, kun he tekevät maalin, sanoi Riveiro ottelun jälkeen.

Inter piristyi toisella jaksolla HJK:n avausmaalin jälkeen. Se sai painettua rohkealla pelaamisella Klubin puolustuskannalle. Rento pelaaminen sai myös Riveiron kehut.

– Saimme kontrollia pelaamiseen. Olimme rennompia pallon kanssa ja se loi pohjan hyvälle jaksolle ottelussa. Tuolla tavalla meidän täytyy pystyä pelaamaan myös tulevissa otteluissa, päätti Riveiro.