Otteluraportti: HJK – FC Inter 1-1 (0-0)

0-1 Aleksi Paananen 46. min

1-1 Atomu Tanaka 76. min

FC Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen, Rick Ketting, Anthony Annan, Alvaro Muniz, Timo Furuholm, Aleksi Paananen (Taiki Kagayama 77. min), Matias Ojala (Benjamin Källman 83. min), Arttu Hoskonen, Filip Valencic ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Noah Nurmi, Liliu, Elias Mastokangas ja Jan Heinonen.

FC Interin Veikkausliigakausi 2020 päättyi viime kauden tavoin hopeamitaleihin. Inter onnistui HJK:ta vastaan pelatun 1-1(0-0) tasapelin myötä nousemaan sarjataulukossa KuPS:n ohi toiselle sijalle. Hopeamitalit olivat Interin seurahistorian neljännet.

Veikkausliigan mestaruuden edellisellä kierroksella varmistanut HJK tuli ottelun alkuun vahvasti. Roope Riksi pääsi laukomaan neljännellä minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta kohti alakulmaa. Eriomaisen kauden pelannut Henrik Moisander torjui laukauksen upeasti.

Inter otti alun jälkeen vahvan otteen pelistä. Joukkue sai purettua helposti HJK-prässin, minkä jälkeen se pääsi pelaamaan peliä kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Viimeisen linjan murtaminen tuotti Interille kuitenkin vaikeuksia.

Interin paras maalitilanne tuli Timo Furuholmille puolen tunnin pelin jälkeen. HJK-vahti Antonio Reguero oli tilanteessa onnekas, laukauksen tultua suoraan häntä kohti.

Toiselle jaksolle Inter sai unelma-alun. Aleksi Paananen veivasi jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon alakulmaan. Maali oli keskikenttäpelaajan kolmas tämän kauden Veikkausliigassa.

Inter ei lopulta onnistunut pitämään voitostaan kiinni. Loppua kohti painetta Inter-maalille saanut HJK onnistui tasoittamaan ottelun 76. minuutilla. Maalista vastasi irtopallon sisään laukonut Atomu Tanaka.

Tasapeli riitti nostamaan Interin hopealle KuPS:n hävittyä samaan aikaan oman ottelunsa Turussa TPS:lle.

– Tämä oli lopulta hieno tapa lopettaa kausi, joka oli kaikin puolinen ainutlaatuinen. Ottelussa oli molemmilla joukkueilla hetkensä, joten tasapeli oli varmasti reilu tulos tästä ottelusta, summasi Interin päävalmentaja Jose Riveiro ottelun kulun.

Inter-luotsi oli tyytyväinen saavutettuun hopeamitaliin.

– Olen erittäin tyytyväinen hopeamitaliin. Meidän täytyy antaa tälle arvoa, sillä jo tämän saavuttaminen vaatii todella paljon töitä. Suurin kiitos tästä kuuluu joukkueelle ja valmennustiimille, jotka ovat tämän omalla työpanoksellaan ansainneet, kehui Riveiro.

Ensi kauden tavoite Interin päävalmentajalla on selvä.

– Haluamme kehittyä edelleen ja ennen kaikkea nauttia siitä, mitä teemme, päätti Riveiro.

Veikkausliigan mitalit menivät tällä kaudella järjestyksessä HJK:lle, Interille ja KuPS:lle. Ykköseen putosi Rovaniemen Palloseura ja kauttaan jatkaa karsinnoissa Ykkösen toiseksi parasta joukkuetta vastaan TPS.

FC Inter kiittää kannattajiaan kaudesta 2020. Nähdään jälleen Veikkausliigan, Suomen Cupin ja Euro cup -otteluiden merkeissä kaudella 2021.