1-0 Erikson Carlos 23. min

1-1 Filip Valencic 55. min

Inter: Aati Marttinen, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Daan Klinkenberg, Daniel Kamy(Niilo Mäenpää 76. min), Alvaro Muniz, Filip Valencic, Timo Furuholm, Niko Markkula, Mika Ojala(Eero Tamminen 85. min) ja Mikko Kuningas

Vaihdossa: Henrik Moisander, Elias Mastokangas, Aleksi Paananen, Arttu Hoskonen ja Joona Järvistö.

Inter pelasi viidennen peräkkäisen tappiottoman pelin Veikkausliigassa lauantaina HIFK:n vieraana Telia 5G Areenalla. Tällä kertaa kotiin tuomisena oli yksi piste 1-1(1-0) tuloksen myötä.

Ottelun ensimmäisestä maalipaikasta vastasi kotijoukkue HIFK neljännellä minuutilla. Toppari Tero Mäntylä pääsi laukomaan sivuvapaapotkun jälkitilanteesta. Inter-vahti Aati Marttinen torjui yrityksen hyvin.

Tämän jälkeen Inter otti pelin hallinnan itselleen. Joukkue sai luotua hyviä kontrolloituja hyökkäyksiä, mutta viimeinen silaus vastustajan puolustuslinjan edessä puuttui.

Vieraiden hallinnasta huolimatta ottelun ensimmäisestä maalista vastasi HIFK 23. minuutilla. Maalista vastasi läpiajonsa päätteeksi laitapelaaja Erikson Carlos.

Avausmaalin jälkeen Inter jatkoi pelin kontrollointia. Paikat tasoitukseen oli Alvaro Munizilla ja Filip Valencicilla, mutta yritykset eivät löytäneet suuntaa maalia kohti.

Aivan jakson lopussa HIFK:n Tobias Vibe pääsi laukomaan sivurajaheiton jälkitilanteesta, mutta laukaus nousi reilusti yli.

Ottelun tauolle mentiin näin ollen kotijoukkueen maalin johdossa.

Inter sai tasoitettua ottelun 55. minuutilla. Maalista vastasi upealla laukauksella Filip Valencic, jolle maali oli seitsemäs kuluvalla kaudella.

Toinen jakso oli totaalista Interin hallintaa. Joukkue sai pakotettua HIFK:n puolustamaan lähellä omaa maalia. Tästä huolimatta tilanteet kotijoukkueen maalilla olivat vähissä.

HIFK sai luotua omat paikkansa sivurajaheitoista ja vastahyökkäyksestä. Kummatkin kotijoukkueen yritykset torjui hyvin Marttinen. Varsinkin Kevin Larssonin laukaus viimeisellä minuutilla oli oiva näyte Inter-vahdin osaamisesta.

Tasapeliin päättynyt ottelu jätti hivenen happaman maun Inter-leiriin, mutta tappion välttämiseen on aina hyvä olla tyytyväinen.

– Ottelu oli juuri sellainen, mitä odotimme. Meidän täytyy olla tyytyväisiä pisteeseen. Tappioasemasta nouseminen ei ole täällä helppoa, koska HIFK on hyvä joukkue. Se on näyttänyt jo monta kertaa sen tällä kaudella, sanoi päävalmentaja Jose Riveiro pelin jälkeen.

Johtomaalin HIFK teki kuin tyhjästä. Inter-luotsin mukaan tappioasema ei saanut Interin peliä pois raiteiltaan.

– Olen tyytyväinen, miten pääsimme peliin heidän johtomaalin jälkeen mukaan. Toisella jaksolla pallollinen pelaaminen oli hyvää, vaikka viimeinen silaus maalin myötä siitä jäi puuttumaan, näki Riveiro.

Lauantain tasapelipiste oli viides peli peräkkäin, mistä Inter kasvatti pistepottia.

– Vaikka emme voittaneet, niin pystyimme ottamaan pisteen. Siihen pitää olla tyytyväinen, vaikka vähän katkera sivumaku tästä kuitenkin jäi, päätti Riveiro.

Seuraava Veikkausliigaottelu Interillä on ohjelmassa tulevan perjantaina 31.5. Veritas Stadionilla Ilvestä vastaan.