Otteluraportti: Hercules – Inter 0-2(0-1)

0-1 Timo Furuholm 31. min
0-2 Filip Valencic 61. min

Inter: Aati Marttinen, Luciano Balbi, Miro Tenho (Juuso Hämäläinen 41. min), Daan Klinkenberg, Filip Valencic, Timo Furuholm, Niko Markkula (Mikke Louhela 76. min), Aleksi Paananen (Mika Ojala 69. min), Niilo Mäenpää, Mikko Kuningas ja Eero Tamminen.

Vaihdossa: Henrik Moisander, Daniel Kamy, Lassi Viholainen ja Hanson Boakai

FC Inter varmisti paikkansa Suomen Cupin puolivälieriin voittamalla sunnuntaina Oulun Arina-Areenalla pelatussa ottelussa Herculeksen Timo Furuholmin ja Filip Valencicin maaleilla 0-2(0-1).

Inter oli ottelussa hallitseva osapuoli ensiminuuteista lähtien. Kotijoukkue Hercules pyrki agressiivisella pelaamisella sekoittamaan Interin peliä ja onnistuikin siinä jollakin tasolla ensimmäiset 20 minuuttia. Tuon jälkeen Inter oli kentällä täysin herra ja hidalgo.

Ottelun 25. minuutista lähtien joukkue sai luotua maalitilanteen minuutin välein, ennen kuin Timo Furuholm vei joukkueen johtoon 31. minuutilla. Tilanteen pohjusti Niko Markkula hyvällä keskityksellä.

Kotijoukkueen kannalta ilta synkkeni entisestään avausjakson lopulla, kun puolustaja Samuli Hölttä sai punaisen kortin toisen varoituksen seurauksena taklattuaan Valencicia.

Inter jatkoi myllyttämistä toisen jakson alusta lähtien. Paikat lisämaaleihin oli Furuholmilla, Valencicilla, Mikko Kuninkaalla ja tolppaan puskeneella Daan Klinkenbergilla.

Interin kannalta helpottava toinen osuma syntyi reilun tunnin kohdalla, kun Furuholm pelasi pallon hyökkäysalueella Valencicille. Slovenialais-hyökkääjän kova laukaus ei antanut Hercules-vahti Aleksanteri Patroselle mahdollisuuksia torjuntaan.

Ottelun loppu oli edelleen Interin hallintaa. Lisämaaleja ei muutamasta hyvästä hyökkäyksestä huolimatta nähty. Kotijoukkueen ainoan kohti maalia tulleen laukauksen torjui Aati Marttinen kolme minuuttia ennen pelin loppua varmasti alakulmasta.

Voitto takasi siis Interin paikan Suomen Cupin puolivälieriin, jotka arvotaan tiistaina 19.3.