0-1 Filip Valencic 17. min

1-1 Tomi Kult 87. min

Inter: Henrik Moisander, Luciano Balbi, Miro Tenho (Arttu Hoskonen 90. min) , Daan Klinkenberg, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Mika Ojala, Aleksi Paananen, Niilo Mäenpää, Mikko Kuningas (Timo Furuholm 71. min) ja Eero Tamminen (Lassi Viholainen 63. min)

Vaihdossa: Aati Marttinen, Juuso Hämäläinen, Elias Mastokangas ja Hanson Boakai.

Interin joutui tyytymään 1-1(0-1) tasapeliin perjantaina FC Lahden vieraana pelatussa Veikkausliigaottelussa. Inter oli pitkään voitossa kiinni Filip Valencicin maalilla, mutta Tomi Kultin tasoitusmaali 87. minuutilla synkensi pitkäperjantain pimenevän illan Interin kannalta.

Pelin ensimmäinen jakso oli Interin suvereenia hallintaa. Joukkue piti palloa pitkiä jaksoja kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Varsinkin vasemman laidan hyökkäyspelaaminen tuotti Lahdelle ongelmia kerta toisensa jälkeen.

Inter meni ottelussa ansaitusti johtoon 17. minuutilla, kun Luciano Balbi vapautti Filip Valencicin maalintekoon. Maali oli slovenialaiselle neljäs tämän kauden Veikkausliigassa.

Avausjakson viimeinen vartti oli täydellistä Inter-myllytystä. Mika Ojala sai pallon maaliin reilun puolen tunnin kohdalla, mutta maali hylättiin monen hämmästykseksi paitsiona. Kolme minuuttia ennen puoliaikaa Ojala pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukaus ”flinttasi” ohi maalin.

Toiselle jaksolle FC Lahti tuli avauspuoliaikaa aggressiivisemmin. Lisäksi pallo pyrittiin pelaamaan suoraviivaisemmin Inter-puolustuksen selustaan. Lahtelaisten taktiikka tuottikin Interille vaikeuksia.

Lahti sai oikeastaan ensimmäisen kerran kunnolla painetta Interin maalille asti tasoitusmaalia edeltäneessä tilanteessa pelin 87. minuutilla. Ensin Henrik Moisander sai katkaistua Jasin Assehnounin keskityksen. Tuota tilannetta Inter ei saanut missään vaiheessa purettua kunnolla, vaan Matias Niuta pääsi nostamaan pallon maalille, josta Tomi Kult sohi sen lopulta vähän onnellakin tyhjään Inter-maaliin.

Inter sai vielä lisäajalla enemmän kuin hyvän tilaisuuden tehdä tasoituksen. Timo Furuholmin ohjauksen läheltä maalia sai torjuttua kuitenkin kuin ihmeen kaupalla kotijoukkueen maalivahti Patrick Rakovsky.

Tasapeliin päättynyt ottelu jäi luonnollisesti harmittamaan Interin päävalmentaja Jose Riveiroa.

– Tiukka ja kova peli tänään, kuten aina täällä. Olemme pettyneitä, koska olimme lähellä saada kolme pistettä. Teimme niin paljon kuin pystyimme pisteiden eteen ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla olimme vahvoja ja kontrolloimme jaksoa täydellisesti, näki Inter-luotsi.

Toisella jaksolla Inter joutui puolustamaan lähempänä omaa maalia. Tästä huolimatta vaaralliset tilanteet olivat Interin maalilla vähissä.

– Toisella jaksolla Lahti pakotti meidät puolustamaan lähempänä omaa maaliamme. Tästä huolimatta pystyimme puolustamaan kontrolloidusti, eikä Lahdella ollut montaa tilannetta meidän maalila, ennen kuin he tekivät maalinsa, kertasi Riveiro.

Tasapeliin pettynyt Riveiro kiitteli pelin jälkeen kovalla moraalilla taistellutta joukkuettaan.

– Pelaajat taistelivat hyvin ja olisimme ansainneet kolme pistettä, mutta tänään yksi tilanne lopulta käänsi pelin tasapeliksi, päätti Riveiro.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat torstaina Esport Hongan vieraana.