Otteluraportti: FC Lahti – FC Inter 2-2 (2-0)

2-1 Benjamin Källman 77. min

2-2 Elias Mastokangas 89. min

Inter: Aati Marttinen, Rick Ketting, Anthony Annan (Liliu 69. min), Alvaro Muniz (Aleksi Paananen 46. min), Benjamin Källman, Kevin Kouassivi-Benissan (Jesper Engström 46. min), Timo Furuholm, Taiki Kagayama (Elias Mastokangas 46. min), Arttu Hoskonen (Juuso Hämäläinen 69. min), Martti Haukioja ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Onni Sillanpää ja Noah Nurmi.

FC Inter nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 2-2(2-0) tasapeliin maanantai-iltana FC Lahden vieraana. Interin toisen jakson maaleista vastasivat Benjamin Källman ja joukkueen vajaa kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua tasoihin tuonut Elias Mastokangas.

Ottelu Lahden stadionilla oli kaksijakoinen. Interin pelaaminen ensimmäisellä jaksolla oli sanalla sanoen heikkoa. Pelinrakentelu Lahden prässin alla ei ottanut toimiakseen. Hyvänä esimerkkinä tästä olivat alaspäin suuntauteet syötöt, joita maalivahti Aati Marttiselle asti pelattiin liian monta kertaa.

FC Lahti meni ottelussa johtoon vastahyökkäyksestä 26. minuutilla. Maalin viimeisteli Inter-puolustuksen keskeltä tarkalla laukauksella Eemeli Virta.

Taaksepäin pelaamisen seurauksena syntyi lopulta myös lahtelaisten toinen maali. Interin huolimattoman pelaamisen jälkeen kotijoukkueelle tuomittiin vapaapotku noin 20 metristä. Jasin Assehnoun ei vapaapotkussa erehtynyt, minkä seurauksena Lahdelle 2-0 johto.

Lahdella oli kahden maalinsa lisäksi ensimmäisen jakson lopulla vielä pari paikkaa lisätä johtoaan, mutta Marttinen torjui hyvin mm. Virran kovan laukauksen.

Tauolla kolme pelaajavaihtoa tehnyt Inter heräsi taisteluun toisella puoliajalla. Tuntui olevan vain ajan kysymys, kunnes kavennusmaali syntyisi. Noin tunnin pelin kohdalla Interillä oli kolmen minuutin sisällä neljä paikkaa ohittaa Lahden maalivahti Patrick Rakovsky. Saksalainen torjui kuitenkin Benjamin Källmanin läpiajon ja Elias Mastokankaan puskun.

Interin hyökkäyspelaamiseen liikettä tuonut Mastokangas sai pallon jo Lahti-veskarin ohi, mutta Interin epäonneksi se kimposi tolpasta takaisin peliin.

Ansaittu kavennusmaali syntyi lopulta 77. minuutilla, kun Källman puski etualueelta Timo Furuholmin puskun kotijoukkueen verkkoon.

Interin rohkea hyökkääminen jätti luonnollisesti Lahdelle omat mahdollisuudet vastahyökkäyksiin. Lahden toisen maalin tehneellä Assehnounilla oli hyvä paikka 80. minuutilla, mutta Marttinen sai torjuttua tämän laukauksen hyvin.

Inter onnistui tasoituksessa 88. minuutilla. Connor Ruanen keskitys tavoitti Elias Mastokankaan, joka laukoi pallon suoraan ilmasta maalin takakulmaan.

Inter haki vielä lisäajalla rohkeasti johtomaalia, mutta pari tilannetta vesittyi huonoon kommunikaatioon ja huolimattomuuteen. Näin ollen Interin oli tyytyminen tasapeliin, mikä ei joukkuetta tyydyttänyt.

– Olimme heikkoja ensimmäisellä jaksolla. Lahden prässi tuotti meille vaikeuksia. Teimme keskisektorilla paljon vääriä valintoja. Annoimme heille ensimmäisellä jaksolla kaikki avaimet, mitkä he lopulta käyttivät hyväksi, summasi Interin päävalmentaja Jose Riveiro ensimmäistä jaksoa.

Jos ensimmäinen jakso jätti Riveirolle happaman maun suuhun, oli toinen jakso Interin totaalista hallintaa.

– Olimme suoraviivaisempia ja vahvempia kaksinkamppailuissa. Pystyimme myös parempaan syöttöpeliin, minkä ansiosta saimme pidettyä palloa enemmän heidän kenttäpuoliskollaan. Meillä oli hyvät paikat maalintekoon ennen maalejamme, joten olen tietyllä tavalla pettynyt tähän tasapeliin. Toivon kuitenkin, että tästä pisteestä olisi hyötyä tulevaisuudessa, pohdiskeli Riveiro.

Riveiron mukaan Inter näytti lopulta luonteensa toisella jaksolla.

– Pelaajat eivät luovuttaneet toisella jaksolla missään vaiheessa. He uskoivat loppuun asti, että voimme saavuttaa pelistä jotain. Harmi, että avausmaalin tekemiseen meni lopulta hyvistä paikoista huolimatta niinkin paljon aikaa. Ottelu olisi voinut kääntyä meille, jos se olisimme hyödyntäneet paikkamme aikaisemmin, päätti Riveiro.

Inter jatkaa otteluitaan Veikkausliigassa maaottelutauon jälkeen keskiviikkona 9.9., jolloin se matkustaa SJK:n vieraaksi Seinäjoelle.