Otteluraportti: FC Lahti – FC Inter 2-1 (1-0)

FC Lahti – FC Inter

1-0 Jasin Assehnoun 7. min
2-0 Jasin Assehnoun 78. min
2-1 Martti Haukioja 83. min (rp)

FC Inter koki Veikkausliigassa kauden avaustappionsa, kun FC Lahti nappasi kotonaan täydet kolme sarjapistettä. Kova taistelu päättyi Lahdessa sinnikkään kamppailun jälkeen maalein 2-1.

Heti ottelun ensiminuuteista kävi selväksi, että mitään ei saa ilmaiseksi. Martti Haukioja joutui jo puolen minuutin pelin jälkeen rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti, kun Lahti murtautui laidasta hyökkäykseen. Kotijoukkue aloitti pelin hyvällä jalalla. Tämä konkretisoitui myös tulostaululle nopeasti, kun Jasin Assehnoun rankaisi Interin oman pään lepsusta pelaamisesta. Lahti pääsi pelaamaan pallon boksiin Assehnounin jalkaan turkulaisten huolimattoman syöttötyöskentelyn jäljiltä. Assehnoun ei paikastaan erehtynyt, vaan laukoi pallon varmuudella vasempaan alakulmaan ottelun seitsemännellä minuutilla.

Interin pelin alkua leimasi kokonaisuudessaan haparoiva pallokontrolli. Punaisissa pelannut vierasjoukkue ryhdistäytyi kuitenkin 20 minuutin pelin jälkeen. Inter otti pelistä ohjat ja alkoi saamaan pidempiä hyökkäyksiä ja lukuisia kulmapotkuja. Joukkue sai pari terävää kutia maalia kohti, mutta Antonio Reguero torjui Timo Furuholmin ja Taiki Kagayaman yritykset. Jakson paras maalipaikka tuli Furuholmille jo ennen hyvää hallintajaksoa, kun hän vartin kohdalla katkoi Regueron avauksen. Sisäterälaukaus pomppivaan palloon jäi tällä kertaa kuitenkin liian vaisuksi ja Reguero onnistui paikkaamaan erheensä.

Tauon jälkeen Inter jatkoi siitä, mihin se oli ensimmäisellä jaksolla jäänyt. Peli oli selvästi kontrollissa ja Lahden maalia lähenneltiin tasaisin väliajoin. Maalintekoyrityksiä siunaantui tunnin kieppeillä monelle eri pelaajalle. Muun muassa Benjamin Källman, Jesper Engström ja Aleksi Paananen pääsivät yrittämään viimeistelyä. Kahden ensiksi mainitun yrityksissä oli sihti hukassa ja Paanasen puolivolleyn Reguero puolestaan selvitti.

Inter sai 78. minuutin kohdalla kokea sen, mitä niin usein jalkapallossa tapahtuu. Jos et itse paikoistasi iske, niin kaveri iskee. Lahti sai kuin tyhjästä harppuunahyökkäyksen, minkä Assehnoun vei loppuun asti. Terävä haasto boksin sisään ja komea laukaus takayläkulmaan. Henrik Moisander oli tilanteessa maalillaan voimaton.

Päävalmentaja José Riveiro reagoi toiseen takaiskuun ottamalla lisää pääpelivoimaa sisään. Aleksi Paananen teki tilaa Juuso Hämäläiselle, joka näin ollen palasi takaisin tositoimiin loukkaantumisensa jäljiltä. Hämäläinen ei ehtinyt kauaa olla kentällä, kun hän oli jo tapahtumien keskiössä hankkimalla rangaistuspotkun. Interiläisille tuttu Macoumba Kandji tuli hieman kömpelösti roikkupalloon ja kaatoi Hämäläisen huolimattomuuttaan. Pallon ampui pilkulta verkon perukoille Martti Haukioja pelin 83. minuutilla. ”Maran” tyylinä oli tällä kertaa: täysiä ja keskelle.

Inter haki tasoitusosumaa vimmatusti kavennuksensa jälkeen. Ylös nostettu Rick Ketting pääsi nokikkain Regueron kanssa vain kolmen metrin päässä maaliviivasta. Hollantilaisen yritys pysähtyi valitettavasti espanjalaisvahdin kengänkärkeen. Täksi kaudeksi Lahteen hankittu Reguero pysäytti vielä kertaalleen ennen täyttä peliaikaa Interin tasoitusaikeet. Hämäläisen rakettimainen puolivolley jatkoi matkaansa riman yli konkarivahdin hanskojen kautta.

Hurja taistelu ei tällä kertaa riittänyt. Lahti käytti omat harvat maalipaikkansa huomattavan tehokkaasti. Tappio tuntuu Interin oman tuhlailun vuoksi varsin karvaalta.

José Riveiroa harmitti ottelun heikko alku.

– Emme aloittaneet tarpeeksi hyvin ja annoimme edun vastustajalle. Surkean alun jälkeen me aloimme dominoimaan kenttätapahtumia. Pukukoppiin tauolle siirryttäessä meillä oli se fiilis, että tasoitusosuma on vain ajan kysymys, valmentaja totesi.

”Riven” mukaan Inter olisi ansainnut ottelusta enenmmän. Vaikka tulos harmittaa nyt kovin, päätä ei ole syytä painaa pensaaseen.

– Toinen jakso oli täysin meidän. Emme olleet vain tarpeeksi hyviä ratkaisusyötöissä ja viimeisissä kosketuksissa. Lahti onnistui tekemään maalin jakson ainoasta hyökkäyksestään ja siinä kohtaa peli oli jo liian pitkällä. Olimme kahden maalin tappioasemasta huolimatta todella lähellä päästä vielä tasoihin. Olisimme ehdottomasti ansainneet tänään enemmän. Pelaajat pistivät kaiken likoon. Pettymyksestä huolimatta meillä on jo täysi keskittyminen seuraavan peliin, espanjalaisluotsi summasi.