6-1 Taiki Kagayama 76. min

7-1 Timo Furuholm 81. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen (Jan Heinonen 67. min), Rick Ketting, Noah Nurmi (Aleksi Paananen 70. min), Anthony Annan (Jesper Engström), Liliu (Timo Furuholm 14. min), Kevin Kouassivi-Benissan (Rodney Klooster 67. min), Elias Mastokangas (Matias Ojala 67. min), Taiki Kagayama, Martti Haukioja ja Roope Kantola (Alvaro Muniz 46. min).

Vaihdossa: Aati Marttinen

FC Inter tyrmäsi Ykkösessä pelaavan Vaasan Palloseuran lauantaina Kupittaalla pelatussa harjoitusottelussa lukemin  7-1 (3-1). Ottelun sankari oli hattutempun paukuttanut Taiki Kagayama. Muista maaleista vastasivat kahdesti osunut Timo Furuholm sekä maalin mieheen tehneet Liliu ja Kevin Kouassivi-Benissan.

Avausjaksoa dominoinut Inter meni ottelussa johtoon seitsemännellä minuutilla. Maali sai alkunsa Henrik Moisanderin hyvästä avauksesta, minkä jälkeen Martti Haukioja syötti Liliun läpiajoon, mistä hän viimeisteli varmasti 1-0 osuman.

VPS pääsi peliin mukaan kuin varkain 29. minuutilla. Kevin Kouassivi-Benissan pelasi huolimattomasti pallon kohti Moisanderia, minkä seurauksena Samba Sillah pääsi yksin läpi. Tarkka laukaus toi vaasalaiset pelissä tasoihin.

Inter onnistui avausjaksolla vielä kahdesti. Timo Furuholm päätti läpiajonsa laukaukseen maalin kattoon 36. minuutilla. Kolme minuuttia myöhemmin Taiki Kagayama laukoi VPS-puolustuksen suosiollisella avustuksella taukolukemat 3-1.

Jos Interin ensimmäinen jakso oli vahva, niin samaa voi sanoa myös toisesta. Kotijoukkue ratkaisi pelin lopullisesti kahdella toisen puoliajan alun maalilla. Taiki Kagayama viimeisteli illan toisen maalinsa läpiajosta 47. minuutilla. Neljä minuuttia tästä Kevin Kouassivi-Benissan teki 5-1 lukemat läpiajosta.

Iltapäivän sankari Kagayama teki kolmannen maalinsa upealla laukauksella yläkulmaan 76. minuutilla. Tilanteen pohjusti taikurimaisella syötöllä Alvaro Muniz.

Ottelun viimeisestä, 7-1 maalista vastasi Timo Furuholm. Etualueelle pallon keskitti vasemmalta laidalta Matias Ojala noin kymmenen minuuttia ennen loppua.

Interillä oli vielä paikkoja lisämaaleihin viimeisien minuuttien aikana, mutta VPS-vahti Tuomas Pöyhönen torjui upeasti mm. Kagayaman läpiajon.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Tämä oli hyvää valmistumista tuleviin otteluihin. Saimme tasattua pelaajien minuuttimääriä, minkä lisäksi mm. pitkään sivussa olleet Henkka (Moisander) ja Juuso (Hämäläinen) pääsivät pitkästä aikaa tositoimiin, sanoi Riveiro ottelun jälkeen.

Inter teki illan maaleista monta korkean prässin seurauksena.

– VPS pelasi rohkeasti alhaalta, mikä antoi meille hyvän mahdollisuuden testata prässiä ja positiivista tilanteenvaihtoa. Nämä asiat toimivat hyvin ja saimme sen seurauksena tehtyä myös maaleja, iloitsi Riveiro.

Inter-luotsi käänsi voiton jälkeen katseet jo ensi viikon Suomen Cupin otteluun.

– Tämä peli ajoi tarkoituksena. Nyt katseet käännetään ensi viikkoon ja Suomen Cupin otteluun. Tavoitteena on saada siitä ottelusta hyvä tulos ja edetä jatkoon, päätti Riveiro.

Interin Suomen Cupin vastustaja selviää sunnuntaina pelattavan TPV-Jippo -ottelun myötä.