1-1 Jerry Voutilainen 61. min
1-2 Steven Morrissey 77. min

Inter: Henrik Moisander, Luciano Balbi, Juuso Hämäläinen, Daan Klinkenberg, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Timo Furuholm, Niko Markkula, Aleksi Paananen (Niilo Mäenpää 80. min), Mikko Kuningas (Hanson Boakai 80. min) ja Eero Tamminen.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Miro Tenho, Daniel Kamy, Mika Ojala ja Arttu Hoskonen.

FC Interin tie Suomen Cupissa nousi pystyyn lauantaina Kupittaalla, kun VPS käänsi kotijoukkueen 1-0 -johdon toisella jaksolla 1-2 -voitoksi. Ottelun maaleista vastasivat järjestyksessä Filip Valencic, Jerry Voutilainen ja Steven Morrissey.

Itse ottelussa Inter oli täysin suvereeni avausjaksolla. Varsinkin ensimmäisen vartin aikana se piti pelitapahtumat käytännössä koko ajan VPS:n kenttäpuoliskolla. Maalipaikkoihin joukkueesta pääsivät Timo Furuholm, Filip Valencic ja Niko Markkula, mutta kenenkään yritykset eivät tuottaneet tulosta.

Interin pitäessä palloa välillä syvälläkin vaasalaisten kenttäpuoliskolla, jätti se turhan monta kertaa tilaa puolustuksen selustaan, mihin VPS yritti iskeä nopeiden Steven Morrisseyn, Jerry Voutilaisen ja Momoudou Sarrin toimesta.

Voutilainen oli lähellä maalia läpiajotilanteessa 38. minuutilla. Interin maalivahti Henrik Moisander kuitenkin torjui tilanteen jalallaan.

Ensimmäisen jakson tapahtumiin nähden Interin ansaittu johtomaali syntyi 44. minuutilla, kun Valencic nosti Alvaro Munizin puolustuslinjan yli suuntautuneen syötön varmasti yli maalivahti Martin Kompallan.

Aivan jakson lopulla vierailla oli hyvä paikka tasoitukseen, mutta Moisander torjui hyvin Sarrin läpiajon.

Jos Inter oli hyvä ensimmäisellä jaksolla, niin heti toisen jakson alusta asti näki, että VPS tuli kentällä täysin eri sykkeellä. Ansaitun tasoitusmaalin vieraat tekivät reilun tunnin pelin jälkeen. Maalista vastasi täysin vapaasti Steven Morrisseyn keskityksen yläkulmaan puskenut Jerry Voutilainen.

Maali sekoitti hetkellisesti Interin pelin. Pienen hakemisen jälkeen se sai luotua pari hyvää paikkaa johtomaaliin. Lähimpänä maalia oli kapteeni Timo Furuholm, joka puski kulmapotkusta yli maalin.

Ottelun 77. minuutilla Inter jäi ottelussa takaa-ajajaksi. Kesken hallinnan avausmaalin tehnyt Voutilainen syötti Morrisseyn läpiajoon, josta hyökkääjä ei erehtynyt.

Inter sai hetkellisesti painetta Vepsun maalille, eikä tasoitus olisi ollut missään nimessä vääryys. VPS:n sankariksi nousi lopulta maalivahti Kompalla, joka venyi ilmiömäiseen torjuntaan Tammisen puskun edessä 83. minuutilla. Minuuttia myöhemmin Valencic laukoi vaikeasta asennosta kuitenkin hiuksen hienosti ohi yläkulman.

Tähän Interin kirivaihde lopulta hyytyi, sillä VPS sai jäädytettyä kypsällä pelaamisellaan pelin. Näin vaasalaisille siis paikka Suomen Cupin välierissä yhdessä Ilveksen, KPV:n ja voittajan ottelusta IFK Mariehamn-FC Lahti kanssa.

Jose Riveiron mietteet VPS-ottelusta

Ensimmäinen jakso:

Vaikka peli oli meidän hallinnassa ensimmäisellä jaksolla, en ollut tyytyväinen siihen mitä näin kentällä. Emme saaneet missään vaiheessa haluamaamme kontrollia heidän (VPS) hyökkäyksiin. Saimme kuitenkin tehtyä vaikeimman, eli johtomaalin. Toisaalta myös sen jälkeen VPS:lla oli paikka tasoitukseen aivan lopussa.

Toinen jakso:

Heti toisen jakson ensihetkistä lähtien VPS oli vahva. He saivat muutettua rytmin omasta pelaamisestaan täysin. Myös puolustaessaan he olivat todella vahvoja ja veivät kaksinkamppailut järjestäin nimiinsä. Mielestäni toinen jakso oli rikkonainen ja vaikutti hyvän rytmin löytymiseen.

Ottelun ratkaisu:

Vaasa teki maalinsa melkeinpä ensimmäisestä paikastaan. Tuo maali sekoitti meidän peliä. Toisen maalin haku teki pelistä väkinäistä ja sitten VPS pääsi tekemään toisen maalin meidän virheestä.

Loppuhetkien tapahtumat:

Saimme luotua painetta, kun haimme tasoitusta. Lopulta heidän ehkäpä paras pelaaja, maalivahti Martin Kompalla pelasti heidät. Hänen torjuntansa Eero Tammisen puskuun oli upea.

Tästä eteenpäin:

Olemme luonnollisesti pettyneitä, koska halusimme edetä cupissa loppuun asti. Tässä ei kuitenkaan ole aikaa murehtia, koska Veikkausliiga alkaa jo keskiviikkona. Itkemme tänään ja huomenna aloitamme valmistautumisen HJK-otteluun.