1-0 Timo Furuholm 25. min

1-1 Samu Alanko 51. min

Inter: Henrik Moisander, Luciano Balbi (Daniel Kamy 74. min), Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Daan Klinkenberg, Filip Valencic, Timo Furuholm, Niko Markkula, Mika Ojala (Niilo Mäenpää 72. min), Aleksi Paananen ja Mikko Kuningas

Vaihdossa: Aati Marttinen, Elias Mastokangas, Hanson Boakai ja Arttu Hoskonen

FC Inter ja VPS pelasivat 1-1(1-0) tasapelin tiistaina Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa. Ottelun maaleista vastasivat kotijoukkueen Timo Furuholm ja Vepsun tasoituksen toisen jakson alussa tehnyt Samu Alanko.

Inter otti kesäkuun ensimmäiseen kotiotteluunsa vahvan alun. Joukkue painoi kovalla prässillä vaasalaiset puolustuskannalle. Inter sai luotua monta keskityspaikkaa, mutta viimeinen silaus näistä jäi puuttumaan.

Ensimmäisen kunnon maalipaikan Inter loi 14. minuutilla. Tuolloin Luciano Balbi pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukaus meni reilusti yli.

Vaasan Palloseuran ase ensimmäisellä jaksolla olivat nopeat tilanteenvaihdot Interin pallonmenetyksien jälkeen. Yksi tällainen tilanne nähtiin 19. minuutilla. Interin Juuso Hämäläinen sai kuitenkin blokattua keskityksen ennen VPS-pelaaja Juho Lähdettä.

Ottelun 1-0 maali oli komeaa katsottavaa. Inter piti palloa pitkään Vaasan kenttäpuoliskolla. Ensin joukkue haki ratkaisua oikealta, mutta vähitellen pallo pelattiin vasempaan laitaan, mistä Balbi keskitti sen maalille, mistä Timo Furuholm laukoi sen lopulta varmasti sisään 25. minuutilla.

VPS:n paras maalitilanne tuli ensimmäisellä jaksolla Steven Morrisseylle, jonka puskun Henrik Moisander venyi hienosti kulmapotkuksi.

Interin toinen maali oli lähellä 36. minuutilla. Mika Ojalan kierteinen vapaapotku kimposi kuitenkin kentälle maalin ristikosta. Näin tauolle siis Interin 1-0 johdossa.

Jos Inter oli vahva ensimmäisellä jaksolla, niin jälkimmäisen puoliajan aloitti vahvasti vierasjoukkue VPS. Joukkue käytti vahvan hetkensä hyväksi ja tuli ottelussa tasoihin Samu Alangon survottua vahvasti paitsiolta haiskahtaneelta tilanteesta tasoituksen 51. minuutilla.

Vepsun maalin jälkeen Interillä otteli aikansa päästä peliin mukaan. Vieraiden avausjaksosta terävöitynyt keskikenttäpelaaminen aiheutti vaikeuksia kotijoukkueella, eikä pitkistä hyökkäyksistä meinannut tulla mitään avausjaksoon verrattuna.

Vähitellen Inter sai luotua tilanteita, joiden perusteella ei ottelussa kotivoitto olisi ollut vääryys. Mika Ojala ei osunut kunnolla Niko Markkulan keskitykseen 64. minuutilla. Kaksi minuuttia myöhemmin Balbi laukoi vapaasta paikasta sivuverkkoon. Vartti ennen loppua VPS-vahti Martin Kompalla sai kuin ihmeen kaupalla jalkansa Filip Valencicin laukauksen eteen.

Ottelun loppua kohti myös VPS sai painetta Interin maalille, mutta myöskään nämä tilanteet eivät muuttaneet 1-1 tilannetta. Näin ottelu päättyi lopulta ehkä molempien joukkueiden kannalta harmittavaan tasapeliin.

– Vähän kaksijakoiset tunteet jäivät ottelusta. Mielestäni olisimme ansainneet ottelusta enemmän, mutta toisaalta VPS:n vahvan toisen jakson perusteella pitää tasapeliin olla tyytyväinen, jutteli Interin päävalmentaja Jose Riveiro pelin jälkeen.

Inter-luotsi korosti ottelun viihdearvoa Veritas Stadionilla olleille kannattajille.

– Ottelussa mentiin välillä päästä päähän, kummankin joukkueen hakiessa vimmatusti täyttä pistepottia. Tämä teki pelistä varmasti yleisölle viihdyttävän, sanoi Riveiro.

Interin maali ottelussa oli komean pelaamisen tulos. Juuri sen kaltaisia hyökkäyksiä Inter-luotsi olisi kaivannut otteluun lisää.

– Maalin johtanut pitkä hyökkäys oli juuri sitä, mitä haluan kentällä nähdä. Pallo liikkui maltillisesti pelaajalta toiselle, minkä seurauksena pystyimme kontrolloimaan pelin tempoa hyvin. Toisella jaksolla pitkät hyökkäykset jäivät puuttumaan, päätti Riveiro.

Inter jatkaa otteluitaan Veikkausliigassa ensi viikon maanantaina (1.7) vieraskentällä SJK:ta vastaan.